16. studeni 2012.

Najveći promet do podneva ostvaren dionicom Končar EI

Na Zagrebačkoj su burzi Crobexi danas blago ojačali, prekinuvši tako 6-dnevni negativni niz, ponajviše pod utjecajem oporavka cijena dionica građevinskog sektora.

Crobex indeks oko podneva bio je u plusu 0,4 posto, na 1.742 boda, a Crobex10 0,13 posto, na 984 boda. Redovni promet dionicama do podneva je dosegnuo 4,3 milijuna kuna, što je otprilike 1,3 milijuna više nego jučer u ovo doba.- Nakon šest dana pada, Crobexi su danas u blagom plusu. Ponajviše su za to zaslužne dionice građevinskog sektora, čije su cijene u zadnjih mjesec dana bile u oštroj silaznoj putanji, a danas se oporavljaju - kaže Lav Bernfest, analitičar odjela Ekonomskih istraživanja Hypo Alpe Adria banke.

Najveći promet ostvaren je do podneva dionicom Končar EI, u visini od gotovo 600.000 kuna. Cijena joj je pritom porasla 2,32 posto, na 629 kuna. Istodobno, gotovo pola milijuna kuna prometa ostvareno je dionicom Dalekovoda. Pritom je njezina cijena skočila 11,2 posto, na 69,81 kunu.- Nakon što je u proteklih mjesec dana potonula čak 46 posto, cijena dionice Dalekovoda danas je nadoknadila dio gubitaka jer je moguće da dio investitora smatra da je na ovim razinama cijena te dionice atraktivna - ističe Bernfest.

I većina ostalih dionice građevinskog sektora danas ostvaruje dobitke, pa je tako cijena dionice Ingre u porastu 13 posto, a Viadukta 5,77 posto. Među rijetkim gubitnicama izdvaja su se dionice Podravke, čija se cijena spustila 0,07 posto, na 275 kuna, te Vira, za 1,78 posto na 525 kuna. Cijena dionice HT-a blago je ojačala, za 0,6 posto, na 207,6 kuna.

* HAAB upućuje čitatelje ovog teksta na web stranicu http://www.hypo-alpe-adria.hr , gdje su sadržane sve zakonske objave potrebne u svezi izrade te objavljivanja investicijskih istraživanja.