Tržište kapitala
StoryEditor

OTP banka na 6. mjestu bankarske ljestvice

12. Ožujak 2012.

OTP banka Hrvatska je u prošloj godini ostvarila dobit od gotovo sto milijuna kuna, čime se po prvi put popela na šesto mjesto bankarske ljestvice u Hrvatskoj, priopćeno je danas iz te banke.

Prema privremenim nerevidiranim podacima, u 2011. je neto dobit OTP banke Hrvatska iznosila 99,4 milijuna kuna, što je 32,2 posto više u odnosu na 2010. godinu, navodi se u priopćenju. Uz to, OTP banka je, kako dodaju, i u prošloj godini slijedila svoju vrlo konzervativnu politiku u pogledu rezervi koje su dvostruko veće od prosjeka bankarskog sektora.

Na dan 31. prosinca prošle godine aktiva banke iznosila je 12,77 milijardi kuna. Iz OTP banke ističu kako su u prošloj godini stabilizirali i unaprijedili poslovanje s građanstvom, a plasman kredita bio je viši od tržišnog prosjeka te je banka po prvi put dosegla tržišni udjel od preko 4,5 posto.

Depoziti građanstva stabilni su na tržišnom udjelu od 5,3 posto, navodi se u priopćenju. Po podacima OTP banke, krediti građanima prošle su godine rasli za 3,9 posto, dok je u korporativnom segmentu banka svojim konzervativnim pristupom ostvarila tek 0,5 posto rasta kredita gospodarstvu. Ali, kako dodaju, upravo im je takav pristup omogućio stabilnost i izbjegavanje negativnih iznenađenja.

U 2011. godini OTP banka je investirala oko 15 milijuna kuna u razvoj i obnovu svoje poslovne mreže, navode iz OTP banke i dodaju da su u prošloj godini zabilježili porast broja internet korisnika za oko 12 posto, a takav trend rasta će zadržati i u 2012.

09. svibanj 2024 04:05