Tržište kapitala
StoryEditor

PBZ u travnju isplaćuje dividendu od 27 kuna po dionici

09. Veljača 2015.

Dioničarima Privredne banka Zagreb (PBZ) u travnju bi, prema prijedlogu Uprave i Nadzornog odbora banke, trebala biti isplaćena dividenda u iznosu od 27 kuna po dionici, objavljeno je u ponedjeljak iz PBZ-a.

Prijedlog je to o kojem će konačna odluka biti donesena na Glavnoj skupštini Privredne banke Zagreb, koja će se održati 16. ožujka ove godine.

Dividenda bi se, prema prijedlogu, isplatila 14. travnja ove godine, i to dioničarima koji na dan 13. travnja budu evidentirani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva kao imatelji redovnih dionica.

Ukoliko Glavna skupština podrži prijedlog, najveći ukupni iznos dividende biti će isplaćen talijanskoj bankarskoj grupaciji Intesa Sanpaolo, koja u PBZ-u drži većinski, 76-postotni vlasnički udio. Drugi najveći dioničar PBZ-a je Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD), s udjelom od oko 20 posto, dok pojedinačni vlasnički udjeli svih preostalih dioničara ne prelaze po jedan posto.

Također, iz PBZ-a su izvijestili i kako je odlukom Nadzornog odbora, donesenom uz prethodnu suglasnost Hrvatske narodne banke, produžen mandat predsjedniku Uprave Boži Prki, kao i članovima Uprave Ivanu Gerovcu, Dinku Luciću i Draženku Kopljaru, za iduće trogodišnje razdoblje, počevši od 10. veljače ove godine.

27. travanj 2024 02:52