Tržište kapitala
StoryEditor

Privatni ulagači prijedloge za trgovanje dobivaju putem live streama

21. Travanj 2015.
Piše:
lider.media

Saxo Banka prva je investicijska tvrtka koja privatnim ulagačima nudi ‘live stream‘ prijedloge za trgovanje. Stručnjaci i analitičari dostupni su ulagačima u stvarnom vremenu, a nova prilika ujedno je i daljnja demokratizacija na tržištu kapitala i uklanjanje razlika između takozvanih malih i institucionalnih trgovaca što je i glavni cilj te danske investicijske banke u proteklih više od 20 godina.

U skladu s instrumentima i proizvodima koji su dostupni za trgovanje na platformi Saxo Banke, usluga ‘live streama‘ uključuje komentare njihovih analitičara, pa su tako na raspolaganju Patrice Henault za ‘futurese‘ i opcije, Simon Fasdal i Michael Boye za tržište fiksnih prinosa, Mads Koefoed i Kay Van Peterson za makro strategiju, Peter Garnry za dionice, Ole Hansen za tržište roba i John Hardy za forex.   

Video usluga je dostupna klijentima Saxo Banke, članovima TradingFloora i ‘followerima‘ na društvenim mrežama. Usluga će nuditi analize u stvarnom vremenu koje se odnose na robu, dionice, globalna makro događanja i tržište valuta. Za razliku od analitičara koji su prvenstveno usmjereni na prodaju, analitičari Saxo Banke također trguju na osnovu vlastitih prijedloga pri čemu su onda njihovi interesi i interesi klijenata Saxo Banke, jednaki. Nova usluga je dostupna na https://twitter.com/SaxoStrats

Nova usluga #SaxoStrats dostupna je na Twitteru na @SaxoStrats, a bit će dostupna i na aplikaciji Periscope, novoj Twitterovoj aplikaciji za prijenos uživo, koja je dostupna prvenstveno preko mobilnih uređaja. S obzirom da se petina ukupnog trgovanja Saxo Banke odvija na mobilnim uređajima, od čega 60 posto na pametnim telefonima i 40 posto na tabletima, korisnici su željni informacija koje su im dostupne u svakom trenutku.

O ovom novitetu progovorio je Claus Nielsen, rukovoditelj tržišta:

- Uklonili smo važnu prepreku za male privatne ulagače jer su dobili još jedan vrlo važan alat za trgovanje. Napredak u tehnologiji omogućio je pristup informacijama kao nikada do sada i većina malih ulagača danas jednostavnom pretragom na internetu može u svakom trenutku preuzeti dokumente s rezultatima, analizama i usporedbama ili pratiti financijske novosti. Mi im nudimo ideje za buduće ulaganje, a pogledi analitičara na stanje na tržištu dostupni su im u stvarnom vremenu te kako te informacije prenijeti u poteze na financijskom tržištu. Mali ulagači na svoj portfelj gledaju gotovo holistički, diverzificiraju izloženost i okreću se novim financijskim instrumentima. Istovremeno, vrlo često nemaju dovoljno vremena za praćenje događaja na tržištu jer gotovo da smo došli do točke kada smo okruženi s previše informacija. Novom uslugom nudimo nezavisni presjek situacije, i poglede na tržište u stvarnom vremenu, a to je nešto što institucionalni ulagači imaju već godinama.

Više informacija možete dobiti na https://www.tradingfloor.com/analysis/saxostrats

26. travanj 2024 22:55