Tržište kapitala
StoryEditor

Softver najvećih svjetskih tradera dostupan i u Hrvatskoj

24. Veljača 2015.
Piše:
lider.media

Najpoznatiji američki traderski softver MetaStock odnedavno je dostupan i na našem tržištu, a domaćim traderima pruža informacije s kakvima raspolažu najveće svjetske kuće poput Thomson Reutersa. MetaStock služi za analizu grafikona u trgovanju na svim svjetskim tržištima kapitala koji uključuju dionice, opcije, forex, indekse, robe, eminise i još mnogo toga, a za hrvatsko je tržište osobito zanimljiv jer se u njemu, za razliku od drugih softvera, može analizirati i Zagrebačka burza.

Za razliku od drugih softvera ove namjene, MetaStock je kreiran tako da odgovara i potrebama iskusnih tradera i početnicima, koji po prvi put mogu odabrati softverski paket prilagođen upravo njihovom stilu trgovanja. Tako će profesionalcima u različitim financijskim institucijama uz MetaStock Daily Charts osobito koristiti podatkovna usluga DataLink namijenjena end-of-day traderima koji svoje analize rade nakon zatvaranja tržišta.

Zbog svojih jedinstvenih značajki i jednostavnosti korištenja, MetaStock već više od 20 godina zaredom osvaja nagradu Reader’s Choice Award Stocks & Commodities magazina.

Onima koji se trgovanjem ne bave službeno, na raspolaganju su MetaStock Real Time i dodatni alat za analizu Xenith, koji čine podatkovni paket profesionalne razine kakav dosad nije bio dostupan privatnim traderima. Paket sadrži ključne vijesti sa svih svjetskih tržišta, a kako omogućuje i analizu i pristup podacima u realnom vremenu, idealan je za day-tradere. Riječ je o programu koji sadrži pametne pretraživačke alate, najnovije vijesti, podatke s tržišta i razne korisne aplikacije, s preko 20 000 ekonomskih indikatora, čime i traderima-početnicima daje priliku za uspješno trgovanje.

MetaStock jedini na svijetu sadrži alat Forecaster koji predviđa buduća kretanja cijena, i to za vremenski period od 30, 90 ili 180 dana, a jedini je i koji kroz programski alat SectorStat nudi opsežnu analizu novčanog tijeka dionica svedenu na jednostavan pregled jer su to tržište podijelili na određene sektore. Uz Forcaster, korisnicima MetaStocka dostupne su i druge korisne značajke poput MetaStock Explorera, MetaStock Expert Advisora, Enhanced System Testera.

U najnovijoj verziji MetaStocka – MetaStock XIV predstavljenoj ovaj mjesec, dodane su između ostaloga i tri značajke koje nema nijedan softver na svijetu. Sada se u Forecasteru mogu pretraživati grafikoni po određenim oblicima (patterns) koji su se pojavili u prošlosti na temelju kojih on sastavlja prognozu za period od 30, 90 ili 180 dana u budućnosti pomoću Forecast Clouda. Također je moguće u Pattern Editoru koji se nalazi unutar Forcastera, nacrtati vlastiti pattern ili kopirati određene patternse sa jednog grafikona na drugi.

MetaStock XIV ima i novi dodatni program - LCI trgovački sistem koji na grafikonu između ostaloga, sam određuje područja Podrške i Otpora (Support & Resistance) i na taj način traderima uvelike olakšava posao.

Novost je i Tick grafikon – na kojem se može odabrati pregled tickova na grafikonu između 1 i 10 000 ili izabrati između popularnih Fibonnacijevih brojeva.

Ekskluzivni partner i zastupnik MetaStocka za cijelu regiju u koju spadaju države: Hrvatska, BiH, Crna Gora, Slovenija, Srbija, Makedonija i Kosovo je tvrtka iz Splita, a sve usluge koje nude mogu se pronaći na stranici www.metastock.hr.

04. svibanj 2024 09:05