Tržište kapitala
StoryEditor

Trgovanje dionicom ENT-a s pravom isplate dividende do četvrtka

22. Svibanj 2012.

Zbog nešto boljeg raspoloženja investitora na svjetskim burzama, danas se i na Zagrebačkoj burzi očekuje pozitivan trgovinski dan, no Crobexi bi mogli ostvariti tek blage dobitke jer tržište nema snage za snažniji oporavak.

Od 9 analitičara brokerskih tvrtki, koji su sudjelovali u anketi Hine, njih 6 danas očekuje stagnaciju Crobexa, a 3 porast. Crobex indeks blago je oslabio jučer, za 0,02 posto, na 1.733 boda, a Crobex10 0,13 posto, na 958 bodova. Redovni promet dionicama iznosio je 10,96 milijuna kuna, što je tek neznatno manje nego u petak. Najveći promet ostvaren je dionicom HT-a, 3,2 milijuna kuna, a cijena joj je ojačala 0,6 posto, na 201,7 kuna. Milijunski promet ostvaren je još i dionicom Ericssona Nikole Tesle, no cijena joj je oslabila 0,82 posto, na 1.215 kuna.

- Očekujem danas dobitke i to nešto veće na inozemnim burzama, a manje na domaćem tržištu, jer ono baš i nema snage za rast. To nam pokazuje i jučerašnje trgovanje, tijekom kojeg su Crobexi uglavnom bili u plusu, da bi na samom završetku zabilježili blagi minus, kaže Ana Franin, financijska analitičarka u Raiffeisenbank Austria. Kako dodaje, moguće je da se pozitivnije trgovanje na burzama nastavi i idućih dana, s obzirom na goleme gubitke u posljednja dva tjedna.

U većem fokusu domaćih investitora mogla bi se ponovno naći dionica Ericssona Nikole Tesle.- Sve do četvrtka u većem fokusu investitora mogla bi biti dionica Ericssona Nikole Tesle, do kada se njome trguje s pravom isplate dividende, koja je predložena u iznosu od 170 kuna, navodi Franin.

20. travanj 2024 14:27