Tržište kapitala
StoryEditor

TŽV Gredelj ugovorio poslove za Crnu Goru, BiH i SAD

21. Veljača 2012.
Piše:
lider.media

TŽV Gredelj ugovorio je nekoliko izvoznih poslova u ukupnoj vrijednosti od 34 milijuna kuna. Poslovi su ugovoreni sa Željezničkim prevozom Crne Gore AD, Elektroprivredom Bosne i Hercegovine i s američkom tvrtkom Electro-Motive Diesel, Inc – EMD.

Za Željeznički prevoz Crne Gore TŽV Gredelj će izvršiti popravak i modernizaciju dva elektromotorna vlaka uz značajno podizanje standarda i sigurnosti prijevoza putnika, kao i mali popravak jedanaest putničkih vagona različitih serija čija je ukupna vrijednost radova 15 milijuna kuna. Ugovoreni poslovi na jedanaest putničkih vagona bit će dovršeni kroz mjesec dana od dana ulaska u pogone TŽV Gredelj, a završetak radova na dva elektromotorna vlaka planiran je kroz četiri mjeseca. Posao je Gredelj dobio na međunarodnim natječajima gdje je odabran kao najpovoljniji ponuđač.

Za Elektroprivredu Bosne i Hercegovine TŽV Gredelj će izraditi četrdeset postolja za teretne vagone čija je ukupna vrijednost radova 5 milijuna kuna.

Za tvrtku Electro-Motive Diesel – EMD koja je u vlasništvu američke tvrtke Progress Rail Manufactoring Corporation (podružnica kompanije Caterpillar Inc), TŽV Gredelj će izraditi 88 okvira postolja za lokomotive čija je ukupna vrijednost radova 14 milijuna kuna. Ovaj je posao prvi konkretan rezultat nedavno potpisanog sporazuma o zajedničkom razvoju i promociji sa tomameričkom tvrtkom, a u Gredelju se nadaju i daljnjoj uspješnoj suradnji s EMD-om.

- Unatoč padu narudžbi tijekom 2011. sukladno gospodarskoj situaciji, očekujemo da će poslovni rezultat Gredelja za prošlu poslovnu godinu biti pozitivan, naravno uz problem nelikvidnosti koja je vrlo aktualna. Uskoro očekujemo i druge značajne projekte na području rekonstrukcije i modernizacije lokomotiva kao i vagona i vlakova – istaknuo je predsjednik Uprave TŽV Gredelja, Ivan Tolić.

26. travanj 2024 17:42