Tržište kapitala
StoryEditor

Usprkos odštetama za poplave, neto dobit porasla za 27 posto

02. Kolovoz 2013.

Najveći europski osiguravatelj Allianz u petak je izvijestio da je u drugom tromjesečju poslovao s neto dobiti od 1,6 milijardi eura, što je za 27 posto više u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Operativna dobit istodobno je porasla za 5,2 posto, na 2,4 milijarde eura, dok su mu prihodi uvećani za šest posto, na 26,8 milijardi eura, objavio je njemački osiguravatelj u poslovnom izvješću za drugo tromjesečje.

Dobri rezultati ponajviše se zahvaljuju snažnim rezultatima u segmentu osiguranja imovine i od nezgoda te u segmentu upravljanja imovinom.

Među čimbenicima koji su utjecali na poslovne rezultate Allianz izdvaja 330 milijuna eura neto gubitaka po odštetnim zahtjevima za poplave koje su u lipnju pogodile središnju Europu.

"Iza nas je općenito vrlo uspješna prva polovina godine. Iako smo bili suočeni s rekordnim poplavama u središnjoj Europi, tvrdokorno niskim kamatnim stopama i volatilnim tržištima kapitala, naše poslovanje nastavilo je bilježiti profitabilan rast", kazao je izvršni direktor Michael Diekmann.

Allianz je ujedno potvrdio ranije zacrtanu prognozu te u ovoj godini očekuje operativnu dobit od 9,2 milijarde eura, plus-minus 500 milijuna eura. Napominju ipak da će vjerojatno dosegnuti gornju granicu ciljanog raspona.

07. svibanj 2024 00:16