Tržište kapitala
StoryEditor

Vratio se interes investitora, ističu se dionice HT-a i Viadukta

22. Siječanj 2013.
Piše:
lider.media

Indeksi Zagrebačke burze danas su pod utjecajem dobitonosnih prodaja oslabili oko 0,4 posto, i to uz niže promete nego proteklih dana. Oko podneva Crobex indeks bio je u minusu 0,46 posto, prekinuvši tako 3-dnevni pozitivni niz.

Crobex10 spustio se 0,4 posto, na 1.054 boda. Redovni promet dosegnuo je gotovo 5 milijuna kuna, što je otprilike milijun manje nego jučer u ovo doba.- Investitorima se napokon vratio interes za dionice. Po dobitcima se danas ističu dionice HT-a i Viadukta, dok nešto veći gubitak bilježi dionica Vupika - kaže Nigela Bubalo, brokerica i članica Uprave investicijskog društva Credos.

Promet iznad milijun kuna do sada je ostvaren tek dionicom HT-a, a cijena joj je pritom porasla 1,15 posto, na 217,03 kune. Slijedi dionica Viadukta, s gotovo pola milijuna kuna prometa. Cijena joj je skočila 4,15 posto, na 429,124 kuna. Ta tvrtka jutros je objavila da je s Hrvatskim cestama potpisala ugovor o izgradnji faze I. - kružni tok ‘Šijana‘ i dio trase D66 u Puli, vrijedan 55,25 milijuna kuna s PDV-om.

Znatniji pad cijene, pak bilježi dionica Vupika, i to za 4,48 posto, na 117 kuna, uz promet od gotovo 350.000 kuna. Međutim, nakon snažnih dobitaka, danas su Crobexi u blagom minusu. Naime, od početka godine oba indeksa u plusu su više od 8 posto.- Dobro je da tržište ne raste naglo nego stabilno, s povremenim dobitonosnim prodajama. Pritom upada u oči da je tržište proteklih dana raslo na znatnim prometima, a danas, kad su indeksi u minusu, prometi su vrlo niski, što također smatram pozitivnim signalom - dodaje Bubalo.

Među većim dobitnicama danas se ističu još i dionice Dalekovoda i Diokija, čija je cijena porasla oko tri posto, dok se po većem cjenovnom padu, za 1,8 posto, izdvaja dionica Atlantic grupe.

25. travanj 2024 06:46