Aktualno
StoryEditor

U adventskoj kućici ‘5 do 12‘ nešto sasvim novo – posjetitelji ludi za ‘flafastim‘ Njupalicama

24. Prosinac 2018.

 

Od silnih mirisa kobasica i kuhanog vina koji su nas omamili u šetnji kroz zagrebački Advent, uočili smo ipak nešto sasvim novo u ponudi – tzv. ‘Njupalice‘. Zanimalo nas je o kakvom se specijalitetu radi i uputili se prema kućici ‘5 do 12‘, koja ih jedina ima u ponudi. Ekspert za njih Domagoj Kralj objasnio nam je što su to zapravo ‘Njupalice‘.

- Njupalice su hibrid između pizze, fritule i krafne, izvana lagano hrskave, a iznutra ‘flafaste‘. Ideja je da svi sastojci koji su unutra zapakirani, prilikom termičke obrade otpuste unutra svoje sokove i arome te da tijesto ostane svježe i kompaktno. Ljudi su na početku bili malo skeptični jer su mislili da je jako masno, ali su na kraju ludi za njima, rekao nam je Kralj i dodao da u ponudi imaju i slatku i slanu varijantu.

[caption id="attachment_371476" align="alignnone" width="750"] Slatka Njupalica[/caption]

Kako bi nas uvjerio, napravio nam je slatku varijantu ‘Njupalica‘ koju smo morali probati. Njup, njup, njup - pa to je prava bombastična slastica!

Kućica ‘5 do 12‘ bila nam je zanimljiva zbog još jednog malog detalja. Naime, u posudici s naljepnicom i natpisom ‘Digli smo kredit u švicarcima‘ poručuju da skupljaju novac kako bi se riješili kredita, za koji su se našalili da su podignuli upravo za adventsku kućicu.

19. travanj 2024 09:13