31. kolovoz 2017.

U finalu izbora za najbolji europski smještaj za odmor 12 hrvatskih turističkih objekata

U finale izbora za najbolji turistički apartman ili kuću za odmor u Europi pod nazivom European Holiday Home Award ušlo je 12 hrvatskih smještajnih objekata. Svečano proglašenje pobjednika bit će na gala večeri 14. rujna u organizaciji europske udruge za obiteljski turizam EHHA, čija je Zajednica obiteljskog turizma HGK članica od ožujka.

>>>Staničić: Požari nemaju negativan utjecaj na turizam u Hrvatskoj

- Ovakav uspjeh smještajnih objekata iz Hrvatske potvrda je rada Zajednice obiteljskog turizma pri HGK na unapređenju kvalitete promicanjem specijalizacije, brandiranja i edukacije razvijenih kroz godišnji ciklus nacionalnih i klasterskih Foruma obiteljskog smještaja putem kojih se educira više od 6000 domaćina obiteljskog smještaja, komentirao je predsjednik Zajednice obiteljskog turizma pri HGK Nedo Pinezić.

Kategorije u kojima je bilo moguće konkurirati su najbolji smještaj za odmor u europskoj prijestolnici, najbolji smještaj za odmor na plaži, najbolji smještaj za obiteljski odmor, najbolji zeleni smještaj za odmor, najbolji smještaj za odmor s kućnim ljubimcima, najbolji smještaj za zdravstveni i wellness odmor, najbolje jedinstveno mjesto za odmor te najbolji pristupačni smještaj za odmor.

Nominirani iz Hrvatske su Villa Vista Zamask, apartmani Peljesac-Sreser, kuća za odmor Verudica, Villa Sea Edge, Holiday Villa in Split, Villa Falcon Rook, Makarska-Gornje Podbablje, Villa Milica, Villa Prosika, Split-Srinjine, Zminj-Vadediji House Ulika.

Nakon prve faze, stručni žiri je odabrao po osam finalista za svaku kategoriju, među kojima je čak 12 iz Hrvatske, odnosno najmanje jedan u svakoj od kategorija.

- Ukupno je bilo prijavljeno 425 smještajnih objekata iz 18 zemalja s ukupno 640 nominacija. Najviše je prijava po zemljama pristiglo, nakon Španjolske, upravo iz Hrvatske, točnije iz Istre i Dalmacije, a upravu su iz tih regija i finalisti, istaknula je zamjenica predsjednika Zajednice obiteljskog turizma pri HGK Danijela Čavlović, koja je ujedno i članica Povjerenstva za ocjenjivanje European Holiday Home Awarda.

Iz HGK podsjećaju da se u rujnu otvaraju prijave za dodjelu nagrada za obiteljski smještaj u sklopu akcije „Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku“, a prijave će se moći poslati putem obrasca koji će biti sljedeći tjedan objavljen na web-stranicama HGK.