Aktualno
StoryEditor

U Hrvatskoj lani 6,5 posto više turista i 4 posto više noćenja

01. Siječanj 2019.

Prema zadnjim podacima informacijskog sustava eVisitora, u Hrvatskoj je u 2018. ostvareno 19,7 milijuna turističkih dolazaka i više od 106 milijuna noćenja, što je 6,5 više dolazaka i gotovo 4 posto više noćenja nego lani.

>>>Za oglašavanje HTZ-a 26 milijuna kuna, a za strateške projekte 40,3 milijuna

Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić ocijenio je prošlu godinu iznimno uspješnom i u Opatiji najavio pojačane aktivnosti na planu promocije hrvatskog turizma na ključnim emitivnim tržištima.

Na pitanje koliki se rast može očekivati i kolike su investicije za to potrebne, Staničić je odgovorio da su investicije lani bile veće od milijarde eura te da očekuje da će i ove godini biti na toj razini.

- Vjerujem da će daljnji rast biti ostvaren u kvaliteti smještajnih kapaciteta, ukupne turističke ponude, dodatnih sadržaja i da će se Hrvatska razvijati kao cjelogodišnja destinacija s naglaskom na pred i posezonu, a ove godina s još jačim naglaskom na kontinentalni turizam, rekao je direktor Glavnog ureda HTZ-a.

Petričić: Glavna sezona u Opatiji odlična, u posezoni brojne investicije

Turistička godina bila je dobra i u Opatiji.

- Glavna sezona je bila odlična, predsezonu su obilježile brojne investicije, a godinu smo završili s milijun i 450 tisuća noćenja što je 1 posto više nego lani. Ove godine otvaraju se još dva nova hotela, tako da sljedeću očekujemo s još većim kapacitetima, istaknula je direktorica opatijske Turističke zajednice Suzi Petričić.

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić očekuje novog vlasnika najveće hotelske grupacije Liburnia Riviera Hotela (LRH), kao i da će nakon toga grad uzletjeti kao destinacija.

Opatijski kukali otvorili sezonu kupanja na plaži Slatina

Tisuće gostiju sudjelovale su utorak u podne na tradicionalnoj novogodišnjoj zdravici na terasi hotela "Kvarner", uz nastup Puhačkog orkestra Lovran i prigodne čestitke na devet jezika.

Novogodišnju čestitku Opatijcima i svim posjetiteljima kasnije su uputili i opatijski "kukali" (čakavski: galebovi), koji su na opatijskoj plaži Slatina otvorili ovogodišnju sezonu kupanja te su iz mora, kraj kipa Djevojke s galebom, nazdravili novoj godini.

18. travanj 2024 19:53