Aktualno
StoryEditor

U Karlovačkoj županiji ostvareno pola milijuna turističkih noćenja, najviše u Rakovici i Slunju

01. Rujan 2018.

U Karlovačkoj županiji od početka godine ostvareno je pola milijuna turističkih noćenja, a jubilarno 500.000. noćenje, realizirano je na području grada Slunja, u objektu tvrtke Slovin Unique "Pod Rastočkim krovovima" obitelji Holjevac gdje je u subotu upriličena prigodna svečanost.

>>>Disperzirani hoteli na Rastokama

Pola milijunto noćenje ostvarili su talijanski turisti, bračni par Gastone Anastrelli i Patrizzia Crivellaro, te su im uručeni prigodni darovi, objavila je Karlovačka županija na svojim internetskim stranicama.

Gastone Anastrelli je rekao da već 30 godina, zajedno sa suprugom, kao turisti dolaze u Hrvatsku i uglavnom su boravili u Istri. Ove godine odlučili su posjetiti i kontinent te su jučer bili na Plitvicama, a sada na Rastokama, i sve je ostavilo iznimno pozitivan dojam na njih.

Zahvalili su svojim domaćinima na ugodnom gostoprimstvu i sjajnom iznenađenju te najavili da će se sigurno ponovno vratiti i svojim iskustvom u Italiji promovirati ljepote i ponudu ovog kontinentalnog dijela Hrvatske.

Svečanosti je u ime Karlovačke županije nazočila zamjenica župana Martina Furdek Hajdin s pročelnikom za gospodarstvo Željkom Fanjkom, direktorica Turističke zajednice Karlovačke županije Dina Begić te predstavnici TZ Slunja i grada Slunja.

"Karlovačka županija simbol je turističke destinacije koja kontinuirano pridonosi podizanju ugleda i konkurentnosti turističke ponude regije, a u turistički proizvod ugrađeno je sve ono što je atraktivno, jedinstveno i prepoznatljivo", naveli su iz županije.

>>>Korejski turistički boom u Karlovcu

Ističe kako se dugogodišnjim pozitivnim razvojnim trendom Karlovačka županija pozicionirala kao vodeća kontinentalna županija po broju noćenja, te je kolovoz dočekala s ukupno gotovo 9.000 kreveta u svim smještajnim objektima (hoteli, kampovi i obiteljski smještaj). Najviše noćenja realizirano je u objektima obiteljskog smještaja i u kampovima.

Od turista na prvom mjestu su već niz godina gosti iz Njemačke, a slijede gosti iz Francuske, Italije, Nizozemske i Austrije.

Gledano po gradovima i općinama Karlovačke županije, od početka godine do 28. kolovoza, u Rakovici je ostvareno 230.000 noćenja, u Slunju 110.000, u Karlovcu 42.000, u Dugoj Resi 32.000, a u Ogulinu je ostvareno 24.000 noćenja.

>>>U špici sezone na Jadranu 165.000 gostiju manje nego lani

Grad Slunj, sa svojim jedinstvenim Rastokama i nizom sve popularnijih manifestacija, došao je po broju noćenja, na razini Karlovačke županije, na 2. mjesto, odmah iza tradicionalno vodeće općine Rakovica.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

18. travanj 2024 08:59