Aktualno
StoryEditor

U nedjelju se zatvara najveći trgovački lanac: Zbog Konzuma plus jedan dan Konzuma minus

25. Ožujak 2019.

Zbog složenosti postupka prenošenja poslovnih procesa u novo poduzeće Konzum plus d.o.o. koje počinje s radom 1. travnja, sve će Konzumove prodavaonice biti zatvorene dan ranije.

U priopćenju iz Konzuma podsjećaju da će 1. travnja s poslovanjem će započeti Konzum plus d.o.o., zrcalna kompanija trenutnog Konzuma d.d. koja će nastati u okviru nagodbe vjerovnika Agrokor Grupe, te da će Konzum d.o.o djelovati kao dio Fortenova grupe, krovne kompanije koja će s operativnim radom također započeti 1. travnja.

- Dugotrajan, složen i iznimno zahtjevan proces provedbe nagodbe uskoro ćemo privesti kraju i svi zajedno s optimizmom gledamo prema novom poglavlju i izazovima koji su pred nama. Zahvalan sam svakoj zaposlenici i svakom zaposleniku Konzuma na njihovoj predanosti i trudu kojima su doprinijeli stabilnom poslovanju poduzeća, održali duh optimizma i zajedništva te pomogli uspješnom dovršetku cjelokupnog postupka - izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.

Zbog složenosti prenošenja poslovnih procesa u novo poduzeće te u želji da se zaposlenicima olakša provedba radnji potrebnih prije 1. travnja, Konzumove prodavaonice bit će zatvorene u nedjelju 31. ožujka. U subotu 30. ožujka prodavaonice će raditi po redovnom radnom vremenu ili najkasnije do 21 sat za one koje inače rade dulje, stoji u priopćenju.

Konzum klik će u subotu 30. ožujka zadnje dostave ili preuzimanja namirnica vršiti u terminu do 17 sati, dok u nedjelju 31. ožujka neće biti raspoloživih termina dostava ili preuzimanja namirnica. Online narudžbe će biti moguće cijelo vrijeme, kao i kupnje s opcijom trenutnog online plaćanja, ali za sve druge termine dostave ili preuzimanja namirnica osim u subotu poslije 17 sati i u nedjelju.

Na čelu Konzum plusa d.o.o. ostat će Slavko Ledić kao predsjednik Uprave, uz članove Uprave Zorana Mitreskog i Uroša Kalinića. Zbog promjene pravnog subjekta svi će zaposlenici potpisati Obavijest o prijenosu Ugovora o radu na novog poslodavca i time zadržati sva prava koja su imali do sada, stoji u priopćenju iz Konzuma.

17. travanj 2024 22:42