Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera: 10 stvari koje treba znati o konverziji kune u euro

24. Siječanj 2019.

U novom broju Lidera bavimo se konverzijom kune u euro. Kakva su iskustva drugih zemalja, tko je uvođenjem eura najviše na gubitku, što će biti s depozitima, novcem uplaćenim u mirovinske fondove i ratama kredita koje su u kunama? O temi piše Tin Bašić.

Željka Laslavić bavi se utjecajem Brexita na poslovnu zajednicu. Hrvatski izvoz u Veliku Britaniju iznosio je 184 milijuna eura u prvih deset mjeseci 2018., što je rast od pet posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Očekuje se da će promjene statističkih regija pozitivno utjecati na popunjavanje poslovnih zona u regijama s većim potporama ulagačima, no biznis upozorava na to da su neke takozvane zone samo ledine na kojima se od ulagača očekuje gradnja infrastrukture, piše Edis Felić.

Ana Gavranić razgovarala je s direktorom Arena Centra Tomislavom Dekalićem koji, inspiriran Warrenom Buffettom, smatra kako se u uredu ne mora provoditi 8 do 12 sati, već slobodno vrijeme koristi za kreativno razmišljanje.

Tek na pragu tridesetih, Alexandria Ocasio-Cortez, zastupnica u Kongresu SAD-a, otvoreno se deklarira kao demokratska socijalistkinja i bez pardona zastupa donedavno ‘zabranjene‘ teme, poput vrlo visokog oporezivanja bogatih, besplatnog zdravstva i školstva, visokog deficita... Piše Vanja Figenwald.

Dr. sc. Srđan Šimac sudac Visokoga trgovačkog suda RH napisao je za Lider tekst o parničenju, a o novom pogledu na ‘muško‘ i ‘žensko‘ vođenje piše mr. sc. Ivana Radić, glavna izvršna direktorica PResent communications.

Što smo još za vas pripremili otkrijte sutra u novom broju Lidera na svim kioscima Tiska i iNovina ili pratite digitalni Lider.

26. travanj 2024 22:02