Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera: 100 menadžera s najviše direktorskih funkcija

08. Studeni 2018.

Svi koji su na njoj sjedili znaju koliko direktorska fotelja može biti ‘vruća‘, a sad zamislite da istovremeno sjedite na njih 403! Upravo toliko direktorskih funkcija skupio je rekorder Liderova istraživanja o serijskim direktorima koje je provedeno u suradnji s Bisnodeom. Mogli biste pomisliti kako je ta ‘direktorska megalomanija‘ zapravo anomalija, međutim, to definitivno nije slučaj. U novom broju Lidera donosimo listu sa stotinu takvih multidirektora! Kakvi su im motivi i kakve su to zakonske zaobilaznice pronašli, istražila je naša Željka Laslavić.

Da već odavno nije važno zvati se Ernest znaju svi koji su svojoj tvrtki nadjenuli ime Smart, a takvih je gotovo 300 u Hrvatskoj. O smartmaniji koja je zahvatila naše prostore piše Edis Felić. Pitanje je koliko je pametno ono što prodaju, ali sigurno je da se s tih pet slova sve bolje prodaje.

Joj, joj, Tin Bašić donosi nezgodne vijesti. Manji priljev novca u lokalne proračune smanjit će sposobnost vlastitog sufinanciranja projekata EU koje su već ugovorile jedinice lokalne samouprave. Uza sve ostale teškoće u povlačenju europskog novca Hrvatska će teško iskoristiti još pet milijardi raspoloživih eura.

Siniša Ostojić, direktor Hrvatske brodogradnje – Jadranbroda, u intervjuu kojeg je vodio Sergej Abramov stanje u brodogradnji opisuje tako da ga i svaki laik kojem zapetljano stanje u kojem smo se našli nije najbistrije, može konačno razumjeti. Tumači i na koji način država ipak može spasiti škverove.

Puna su nam usta modernizacije željeznice, ali posao od 25 milijardi kuna prolazi mimo hrvatske industrije. Pokretanje modernijih pruga neće ni uzbibati hrvatsko gospodarstvo, a zašto je to tako i koji su domaći proizvođači ipak u mogućnosti iskoristiti te tračnice do uspjeha, saznajte u tekstu Edisa Felića.

Informirajte se što pokloniti poslovnim partnerima u posebnom prilogu Poslovni darovi, a pripremili smo i zanimljivo štivo u prilogu o Energetici.

Što smo još za vas pripremili otkrijte sami u novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera.

Svoj primjerak Lidera potražite na svim kioscima Tiska i iNovina.

20. travanj 2024 04:52