Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera: 100 najmoćnijih nasljednika obiteljskih tvrtki

15. Ožujak 2018.

U novom broju Lidera nalazi se pregled nasljednika 100 najvećih obiteljskih tvrtki. Među njima je 31 direktor/predsjednik uprave, 26 je na čelu NO-a, 19 je članova NO-a, šest članova uprave, a ostalih 18 su prokuristi ili samo suvlasnici, otkriva Manuela Tašler

Blaženka Mičević: Mirovinski fondovi mogli bi u pet godina riješiti gruntovnicu i katastar

Kad bi se milijun hektara državnoga poljoprivrednog zemljišta dalo na upravljanje mirovinskim fondovima na dvadeset godina, oni bi od zakupa mogli dobiti deset milijardi kuna pa bi imali računicu uložiti pet milijardi kuna u sređivanje katastra, zemljišnih knjiga i imovinskopravnih odnosa, piše Edis Felić.

Odvjetnici: Jedina branša u kojoj nitko neće izgubiti na Agrokoru

Kriza u Agrokoru definitivno je promijenila odvjetničku scenu u Hrvatskoj. Domaći odvjetnici mogli su se iz prve ruke uvjeriti kako se sastavljaju kompleksni ugovori poput onog o roll-up kreditu. Pravne zavrzlame neće prestati nagodbom vjerovnika. Tužbe će tek uslijediti..., piše Sergej Abramov.

Pastor: Protupožarni aparati s najvećom besplatnom reklamom

Jedini domaći proizvođač protupožarnih aparata na hrvatskom se tržištu bori protiv kineskog jeftilena, a šansu ima u EU, ondje gdje su stroži protupožarni zahtjevi. U tome mu poprilično može pomoći i enormna reklama sa sajma automobila u Ženevi, piše Željka Laslavić.

>>>Novi broj Lidera: Mičević: Mirovinski fondovi mogli bi u 5 godina riješiti gruntovnicu i katastar

Ivica Nuić: Tvrtke članice ‘Prstena‘ zajedno do jeftinije struje, plina, telefona...

Novi predsjednik Kluba poduzetnika Udruge bosanskih Hrvata Prsten u razgovoru za Lider je, među ostalim, otkrio planove rada Udruge Prsten i što se radi na povezivanju gospodarstava BiH i Hrvatske, piše Ana Gavranić.

Brodogradilišta: U Hrvatskoj će se veliki brodovi graditi samo uz državna jamstva

Nakon privatizacijske petoljetke i jamstvene injekcije Uljaniku i ostali u branši traže državna jamstva prema receptu drugih država EU. Zato o državi ovisi i hoće li brodograditelji nastaviti graditi brodove ili će morati preživljavati dopunskim graditeljskim i turističkim djelatnostima, ali sa znatno manje zaposlenika i kooperanata, otkriva Aleksandar Tešić.

Taleb - Skin in the Game: Provokator koji knjigom poručuje koliko prezire liberalne intelektualce

Autor superpopularnoga ‘Crnog labuda‘ u najnovijoj knjizi više-manje sve ljude smatra idiotima dok im se ne dokaže suprotno. Mnogo njegovih obožavatelja pripadnici su skupina koje proziva. Na kraju krajeva, Taleb je, više nego bilo što drugo, intelektualna pop-ikona, piše Vanja Figenwald.

Zašto domaći oglašivači, za razliku od stranih, nisu iskoristili Međunarodni dan žena, koje su nove mogućnosti financiranja u predstečaju, kako je Coca-Cola zbog Trumpove porezne reforme izgubila gotovo tri milijarde dolara i brojne druge zanimljive teme čekaju vas u novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera.

15. travanj 2024 14:49