Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera: Adris - Vlahovića čeka vatrena skupština zbog mlrd kn zarobljene u Agrokoru

31. Svibanj 2017.

Rasprava otvorena, rasprava zatvorena. Tako, slikovito rečeno, izgledaju protokolarne skupštine Adris grupe na kojima se, doduše, osim protrčavanja kroz točke dnevnog reda, dioničarima obraća i najveći među njima, Ante Vlahović, predsjednik Uprave Grupe. Predstojeća glavna skupština sazvana za 14. lipnja, mogla bi biti malo drugačija.

Adris je najveći Agrokorov nebankovni vjerovnik i jedan je od rijetkih koji su osigurani, ali zalog na dionicama upitne je vrijednosti. Stoga će i Adris morati otpisati dio duga, što ga neće ugroziti, ali dioničari se u tišini bruse za 14. lipnja

Osim što će se Vlahović obratiti dioničarima i dati pogled na protekle događaje koji su obilježili poslovanje i, što je važnije, predstaviti ključne smjernice budućeg razvoja, vjerojatno će i dioničari imati poneko pitanje. A pitanje svih pitanja koje se nameće u ovom trenutku je ono o izloženosti prema posrnulom Agrokoru.

Naime, prema priopćenju koje je objavio Vladin izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak, Adris grupa je zaključno s 31. ožujka bila pojedinačno najveći nebankovni kreditor Agrokora s 967 milijuna kuna. Prema nekim drugim izvorima, Adrisov kredit Agrokoru iznosi 998 milijuna kuna. Za razliku od Sberbanka, koji je najveći neosigurani bankovni zajmodavac s 8,1 milijardom kuna odobrenoga kredita Agrokoru, Adris grupa jedan je od rijetkih osiguranih vjerovnika.

Cijeli tekst možete pročitati u novom broju digitalnog ili tiskanog Lidera.

24. travanj 2024 08:56