Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera - Agrokor nakon Borga: Nagodba na kocki

16. Svibanj 2018.

Nakon ostavke Martine Dalić premijer Plenković osobno se sastao s Privremenim vjerovničkim vijećem i preuzeo glavnu riječ u pregovorima. Očito procjenjuje da je nagodba pitanje svih pitanja na kojem će njegov kabinet proći ili pasti, pišu Željka Laslavić i Sergej Abramov.

Sunčani krovovi: Križevački projekt signalizira da je vrijeme za zaradu od solara

Prvo grupno ulaganje u obnovljive izvore najava je prave komercijalizacije solarne energije. Ulaganje u malu elektranu na krovu kuće isplati se za desetak godina, a na krovu industrijskog pogona već za osam godina. Nakon toga sve je – čista zarada, otkriva Ana Gavranić.

Barbara Bujačić: Zaboravite klasični menadžment, mali stvaraju nove koncepte

Ana Gavranić donosi priču i o direktorici Gebrüder Weissa koja tvrdi da će se tražiti sve originalniji pristupi upravljanju. Živimo u vremenu u kojem je sve dostupno. Upravo zbog toga veliki neće nužno odlučivati o svemu jer dok se neki bave osvajanjem tržišnih udjela, drugi rade na novim konceptima.

>>>Novi broj Lidera – Lada Tedeschi Fiorio: Spremni smo za novu veliku akviziciju, ali još je nismo definirali

Lada Tedeschi Fiorio: Spremni smo za novu veliku akviziciju, ali još je nismo definirali

Iako ima važnu ulogu u Atlantic Grupi, ne samo zato što je suvlasnica kompanije, Lada Tedeschi Fiorio rijetko je prisutna u medijima. Tu i tamo pojavi se na nekom skupu, najčešće na Liderovoj dodjeli priznanja deset najmoćnijih žena hrvatskog biznisa. Povremeno se može vidjeti njezina fotografija s neke utrke polumaratona, čime se uspješno bavi unatrag šest godina. I to je uglavnom sve. Stoga je ovo ekskluzivan intervju. S Tedeschi Fiorio razgovarala je Manuela Tašler.

Trgovački sudovi: Pet prijedloga za ubrzavanje najsporijeg dijela pravosuđa

Nevenka Siladi Rstić jedna je od 142 suca trgovačkih sudova u Hrvatskoj. O njoj i o pravorijeku Visokog trgovačkog suda ovisi sudbina nagodbe u vezi s Agrokorom. Trgovački sudovi troše stotinjak milijuna proračunskih kuna, a odlučuju o sporovima koji se mjere desecima milijardi, otkrivaju Sergej Abramov i Edis Felić.

Diana Gluhak Spajić: Certifikat Healthy Meal Standard prvi u svijetu daje ‘zdrave zvjezdice‘

Red Fork, tvrtka koja posluje u sektoru prehrambene, turističke i zdravstvene industrije, osmislila je certifikat kojim spaja preporuke svjetskih organizacija za zdravlje i prehranu te one koji nude gotove obroke: restorane, hotele, vrtiće, škole… U njoj rade i na novim projektima, uvjereni da je budućnost nutricionizma u spajanju znanosti o hrani s tehnologijom i ICT inovacijama, piše Kata Pranić.

Kako dobro poslovati bez obzira na konkurenciju, savjeti kako tremu pri držanju govora okrenuti u svoju korist i brojne druge zanimljive teme čekaju vas u novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera.

Svoj primjerak Lidera potražite na svim kioscima Tiska i iNovina.

23. travanj 2024 19:31