Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera čitajte o investicijskim fondovima, natalitetu i uspjehu riječkog KBC-a

22. Kolovoz 2019.

Došli smo do tjedna u kolovozu kada se svi polako vraćaju s godišnjih odmora i privikavaju na svakodnevni poslovni život. Godišnji su brzo prošli a kako bi se vratili na ‘radne‘ staze, pomoći će vam novi broj Lidera koji kao temu tjedna donosi pozitivnu priču o investicijskim fondovima. Za razliku od prošle godine kada je većina investicijskih fondova završila u ‘crvenom‘, u prvih sedam ovogodišnjih mjeseci pozitivan prinos ostvarilo je 95 od ukupno 99 fondova. Oko 217 tisuća fizičkih osoba, ulagača u fondove, tako je u ovoj godini već sasvim pristojno zaradilo. Najviše razloga za zadovoljstvo imaju ulagači u dionički fond ZB Euroaktiv, koji je do kraja srpnja ostvario prinos od 18,4 posto. Tko je još zaradio i koliko donosi Tin Bašić.

AKTUALNO Poticanje nataliteta

Iako su poslodavci sve skloniji novopečenim roditeljima osigurati povlastice vezane uz radno vrijeme i zbrinjavanje djece te nagraditi ih jednokratnom novčanom potporom, malo je tvrtki koje si mogu priuštiti isplatu maksimalnog neoporezivog iznosa. Deset tisuća kuna za bebu privilegija je tek kod rijetkih poslodavaca. Koji se posebno brinu za svoje nove roditelje i kako potiču natalitet među zaposlenicima piše Kata Pranić.

KOMPANIJA Blitz -cinestar

U konkurenciji sa ‘streaming‘-servisima i sve kvalitetnijim kućnim ekranima tehnološka superiornost kinodvorana još čini razliku u doživljaju gledanja filma. Ta je razlika temelj na kojem se Blitz-CineStar i dalje širi Hrvatskom i regijom. Uskoro u Beogradu otvara svoj 23. multipleks, sa 145 dvorana i 23 tisuće sjedala. Kako ova tvrtka posluje i kako je postala jedna od najuspješnijih i najbrže rastućih kino lanaca u regiji i Europi saznao je Vedran Harča.

INTERVJU Davor Štimac, ravnatelj KBC-a Rijeka

U moru loših priča vezanih uz zdravstvo u Hrvatskoj, Aleksandra Brzić donosi jednu koja veseli. Na koji je način KBC Rijeka povećala dodatne prihode, reducirala rashode, kako se financijski stabilizirala i na koji je način riječki KBC postao jedan od naših najuspješnijih bolničkih centara saznala je naša novinarka u razgovoru s ravnateljem Davorom Štimacem.

TEHNOPOLIS Alat za napredak civilizacije

Iako Hrvatska nije raj za teleskope, hrvatski astrofizičari cijenjeni su na međunarodnoj znanstvenoj sceni i rade softver i hardver za Large Size Telescope ili LST, najveći gama-teleskop na svijetu. Nalazi se na kanarskom otoku La Palmi, uz pustinju Atacamu u Čileu i na Havajima, trima najboljim zemaljskim mjestima za praćenje izvanzemaljskih signala. Što se sve s njim vidi i do kuda dopire u svemir saznala je Kata Pranić.

LIDER PLUS: TEAMBUILDING

Opuštanje i zabavu sve više zamjenjuju konkretni učinci koje kompanije žele postići na putovanjima svojih zaposlenika: edukacija, radionice, sistemsko rješavanje problema u nekom adrenalinskom izazovu, zbližavanje…Kakvi trendovi vladaju i kakva je ponuda čitajte u prilogu Teambuilding

Što još donosi novi broj potražite u digitalnom i u tiskanom izdanju poslovnog tjednika Lider.

14. travanj 2024 04:08