Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera: Gdje su i što rade bivši bankari Prka, Luković, Kovačev...

07. Veljača 2019.

Božo Prka dvadeset je godina bio predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb. Otišao je na vlastiti zahtjev u veljači prošle godine sa šezdeset navršenih godina. Franjo Luković 1991. je postao predsjednik Uprave Zagrebačke banke, s čijeg je čela otišao u veljači 2015. Anton Kovačev je dvadeset godina bio predsjednik Uprave HBOR-a, a otišao je 2014. Gdje su poznati bankari danas i što rade istražio je Tin Bašić.

Iako su Neven Mimica, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Hrvatska udruga poslodavaca i Komisije organizirali konferenciju ‘Mogućnosti za investicije hrvatskoga privatnog sektora u EU i trećim zemljama‘ hrvatske tvrtke nisu ni omirisale osamdeset milijardi eura koliko su vrijedili projekti u Africi, piše Vanja Figenwald.

Gotovo sve prijetnje štrajkom u realnom sektoru zbog zahtjeva za veće plaće u posljednje vrijeme riješene su kompromisnim dogovorom. Poslodavci se boje da će im zaposlenici otići iz tvrtke pa popuštaju. No s obzirom da su radnici zbog toga u boljoj poziciji, sindikalisti vjerujukako će štrajkova biti još, piše Edis Felić.

Internet stvari (IoT) i umjetna inteligencija (AI) u kombinaciji s rješenjima u oblaku snažan su potencijal za povezivanje poduzeća s klijentima i unaprjeđivanje zadovoljstva klijenata. u općoj digitalizaciji Veliki i mali usredotočili su se na korisničko iskustvo (UX) i postali zabavni, piše Kata Pranić.

Švicarsko-norveška grupacija Bauwerk Boen dosad je u modernizaciju svoje tvornice parketa u Đurđevcu uložila više od 120 milijuna kuna. Planovi o tome kako bi hrvatska članica u prihodima grupacije trebala sudjelovati s 15 do 20 posto, međutim, opasno su ugroženi zbog premale kvote hrastovih trupaca koja joj je dodijeljena, piše Ksenija Puškarić.

Što smo još za vas pripremili otkrijte u novom broju Lidera na kioscima Tiska i iNovina ili ga čitajte digitalno.

23. travanj 2024 14:10