Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera: GDPR za male poduzetnike - Vodič za preživljavanje

24. Svibanj 2018.

Nova regulativa stupa na snagu ovog petka. Slijedi iznimno osjetljivo razdoblje u kojemu će mnogi poduzetnici svoje procedure pri upotrebi osobnih podataka morati mijenjati i usklađivati kako ne bi morali plaćati drakonske kazne. A tu je i velika siva zona... O radostima GDPR-a piše Tin Bašić.

Slučaj Agrokor: Uloga Rimskog Carstva u ‘spašavanju‘ maloga galskog sela

Malo veće selo, koje se zove Hrvatska, odlučilo je da zdravi i bolesni seljani u manjem selu, Agrokoru, ostanu zajedno pa da bolesni tako kihanjem zaraze zdrave, ugroze njihovo zdravlje i oslabe ih. Baš prema želji i zapovijedi iz Rimskog Carstva, piše Zvonimir Slakoper.

Tolušić i Horvat: Neće valjda i njima Agrokor odvući svu pozornost

Od potpredsjednika Vlade za gospodarstvo treba očekivati da pristupi kreiranju ekonomskog programa za novi mandat. Ministar gospodarstva treba ‘nastaviti prošli mandat‘ – otvaranje financijskih kanala malim poduzetnicima, snažnije zastupanje razvoja inovacija, pa i da napokon progura zakonsko rješenje za poticanje istraživanja i razvoja u gospodarstvu, otkriva Sergej Abramov.

>>>Novi broj Lidera – Nagrade konzultantima: AlixPartners u četiri mjeseca pobrao 95 milijuna kuna

 

Škole stranih jezika: Traže se profesori švedskog, danskog i norveškog koji se još nisu iselili

Engleski je i dalje neuhvatljiv, ali romansku skupinu pretekli su sve popularniji skandinavski jezici. Uče ih svi kandidati za iseljavanje, katkad i cijele obitelji. Novi su klijenti djedovi i bake koji se pripremaju za posjet potomcima u pečalbari, piše Ivan Ivanović.

Revolucija luksuza: Šest preporuka hotelima za zaradu od najbogatijih ljudi na svijetu

Lider prvi u Hrvatskoj donosi studiju Horwath HTL-a i Soul Luxuryja s preporukama okvira poslovanja unutar kojih bi hotelijeri trebali napraviti preokret u svojoj ponudi. Prilagodba novomu luksuznom segmentu ključna je jer taj dio raste brže od turističkog prosjeka, piše Željka Laslavić.

Tomislav Presečki: Sve više menadžera i agencija bit će kao Mr. Wolf iz ‘Pulp Fictiona‘

Direktor McCanna tvrdi da oni koji na tržišne promjene ne reagiraju brzo polako gube tržišnu utakmicu. Opstat će samo nezaustavljivi rješavatelji problema poput Mr. Wolfa, oni koje prve nazovete da vam riješe problem u kojem ste se našli, uvjeren je Tomislav Presečki.  Priču o tome donosi Ana Gavranić.

 

Specijalni prilog 7. gospodarski forum Splitsko-dalmatinske županije, te brojne druge zanimljive teme čekaju vas u novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera.

Svoj primjerak Lidera potražite na svim kioscima Tiska i iNovina.

16. travanj 2024 10:10