Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera: Influenceri - Dobro odabran bloger na uloženi euro vraća tvrtki bar šest eura

08. Ožujak 2018.

U novom broju Lidera Sandra Babić otkriva da više od 80 posto oglašivača u ovoj godinu planira surađivati s nekim od influencera. Procjenjuje se da je na svaki uloženi euro moguć povrat šest eura, a kod 13 posto najuspješnijih čak i 20 eura, pa ne začuđuje što su se brendovi toliko pomamili za utjecajnima. Globalni trend slijede i domaće kompanije, no nitko ne jamči uspjeh, pogotovo ako se izabere pogrešan influencer.

Rezultati poslovanja: Agrokorovi dugovi prepolovili dobit domaćih dobavljača

Dobavljači koji kotiraju na burzi iskazali su 684 posto više vrijednosnih usklađenja. Taj podatak upućuje na dubinu problema koje je svojim vjerovnicima prouzročio Agrokor. Zato su neke kompanije iskazale manju dobit, a neke su otišle u gubitak, piše Manuela Tašler.

Hotelijeri: Nakon velikog šopinga – era konsolidacije i novih ulaganja

Turističke tvrtke rekordno su rasle u godini koju su obilježila velika preuzimanja. Na turizam već danas otpada četvrtina BDP-a, a ove godine predviđa se njegov rast od pet do sedam posto, dvostruko više od gospodarstva u cjelini, izvještava Željka Laslavić.

Puklavec i Grčević: Gasfinova bitka s državom za gradnju LNG terminala

Državna tvrtka LNG Hrvatska pokrenula je postupak izvlaštenja dijela Gasfinova zemljišta potrebnoga za plutajući terminal, a Gasfin pokušava to spriječiti rušenjem pravomoćne lokacijske dozvole. No odlučujuće bi moglo biti stajalište lokalne zajednice, piše Sergej Abramov.

>>>Novi broj Lidera – Puklavec i Grčević: Gasfinova bitka s državom za gradnju LNG terminala

Ivan Vrdoljak: Odgovornost potpredsjednice Vlade vezana uz Agrokor je najveća

Sergej Abramov s predsjednikom HNS-a razgovarao je o razlozima zbog kojih je HNS ušao u Vladu, Vladinim aktivnostima na gospodarskom razvoju, upravljanju javnim poduzećima te općenitoj političkoj situaciji.

Cijene: Globalizacija je inflaciju zauzdala, ali nije ju ‘ubila

Visok stupanj globaliziranosti stvorio je nikad efikasnije svjetsko tržište koje inflaciju uspijeva držati na dovoljnoj udaljenosti, no mnogo faktora to može poremetiti. Povratak inflacije stoga je sasvim izgledan, otkriva Vanja Figenwald.

Strojno učenje: Pazi da ti softver ne da otkaz!

Domaće su tvrtke na tragu svjetskih počele primjenjivati strojno učenje, ponajviše u sektoru ljudskih potencijala. Algoritmi procjenjuju učinak zaposlenika, predviđaju ‘bijeg‘ menadžera, ali sve više ulaze i u druge dijelove poslovanja, istražila je Kata Pranić.

Sjetva: Hrvatska napokon otkriva kamilicu i uljanu repicu

Kamilica i uljana repica, dvije posljednjih godina sve popularnije kulture, znatno su isplativije od pšenice, ali s njima ima više posla. Poljoprivrednici se vraćaju pšenici kad god se nadaju da će otkupna cijena biti viša od kune, piše Edis Felić.

Kako posluje jedna od vodećih tvrtki za sanaciju opasnog otpada, u čemu je ‘kvaka‘ novog Pravilnika o porezu na dohodak, zašto je ruski milijarder svoj maloprodajni lanac prodao državi i brojne druge zanimljive teme čekaju vas u novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera.

25. travanj 2024 08:44