Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera: Istraživanje - Stvarna slika ugroženosti Agrokorovih dobavljača

25. Siječanj 2018.

U novom broju Lidera Manuela Tašler otkriva da, iako se u javnosti najčešće spominju vjerovnici s najvećim potraživanjima, Agrokoru su izloženije manje tvrtke. Njima će uz pretpostavljeni otpis 50 posto potraživanja mogućnost podmirivanja tekućih obveza postati nemoguća misija.

Fondovi EU: Kako dobiti novac izravno iz Bruxellesa

Zaobići kompliciranu, sporu i neučinkovitu hrvatsku administraciju moguće je u nekim projektima u sklopu programa ‘Obzor 2020.‘, ‘COSME‘, ‘Life‘ i ‘Erasmus+‘. Za to je potrebno partnerstvo s poduzetnicima u drugim državama, odnosno konzorcij ili mreža sudionika, piše Aleksandar Tešić.

Mirka Jozić: Novi sustav prikupljanja otpada stajat će Zagreb 200 milijuna eura

Za nekoliko dana stupa na snagu uredba kojom se uvodi novi sustav prikupljanja, a za što mnogi nisu spremni. Nije ni Zagreb, ali gradska ‘ministrica‘ gospodarstva, energetike i zaštite okoliš Mirka Jozić kaže da su u njemu spremniji od drugih. Uz to, Tin Bašić s pročelnicom zagrebačkog Ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, razgovarao je i o izdvajanju ZET-a i Velesajma iz sustava Zagrebačkog holdinga te o planovima za poduzetnike u Zagrebu.

>>>Novi broj Lidera – Administracija: U čak deset ministarstava svi službenici odlikaši

Administracija: U čak deset ministarstava svi službenici odlikaši

Sergej Abramov otkriva da, usprkos gotovo savršenim formalnim ocjenama hrvatski državni službenici rade ‘s pola gasa‘. Naime, na jedinicu uloženih sredstava ostvaruje se samo 0,8 jedinica rezultata, a u najučinkovitijim europskim zemljama Estoniji i Irskoj gotovo dvostruko više. Hrvatskoj trebaju nezavisna analiza i nov model.

Strategija 2030.: Dokument koji će biti strateški samo ako ga ne budu pisali političari

Osamnaest uglednih stručnjaka za razna područja sudjelovalo je u velikoj anketi o ključnome državnom strateškom dokumentu. Nisu se dokraja složili o tome tko bi ga trebao pisati, ali jedinstveni su u stajalištu tko ne smije sudjelovati u izradi, pišu Matilda Bačelić i Sergej Abramov.

Krušni lanac: Ratari, mlinari i pekari samo gledaju rast uvoza

Jedini je način funkcioniranja krušnog lanca okrupnjavanje mlinarske industrije te suradnja s proizvođačima pšenice i pekarima. No, mali su izgledi za to, pa će uvoz i dalje rasti. Zato ni stranci nisu zainteresirani za preuzimanje domaćih igrača, otkriva Edis Felić.

O razlogu zašto u Srbiji nije uspio kapitalizam, kako iskoračiti s pizzerijom - već posve iskorištenom ugostiteljskom nišom, trendovima u koncertnoj industriji i još mnogo više pročitajte u novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera.

16. travanj 2024 20:39