Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera: Ivan Artuković - Izabrali smo Tommy za strateškog partnera Francka

15. Studeni 2017.

Franck je postigao dogovor o strateškom ulaganju s trgovačkim lancem Tommy, ‘koji je spreman u kontekstu financijskog restrukturiranja ojačati kapitalnu strukturu Francka te se već aktivno uključio u program restrukturiranja, kao i pregovore s financijskim vjerovnicima Francka‘, objavile su u srijedu dvije kompanije.

Nova vlasnička struktura i sve ostale pojedinosti dokapitalizacije Francka koju će provesti Tommy bit će poznate nakon skupština obaju društava. No, Lider može potvrditi da će obitelj Artuković i dalje aktivno sudjelovati u upravljanju Franckom o čemu smo u novom broju Lidera razgovarali s predsjednik Uprave Francka Ivanom Artukovićem.

  • Prilično je neočekivana Franckova odluka da proces restrukturiranja ide prema uvođenju strateškog partnera u kompaniju. Kako se to dogodilo?

- Neočekivano je, ali izravno je i isključivo posljedica ‘lex Agrokora‘, odnosno nemogućnosti da Franck od Agrokora naplati svoja potraživanja nastala prije otvaranja izvanrednog postupka. Budući da Agrokorovi vjerovnici najvjerojatnije neće postići nagodbu prije srpnja iduće godine, dakle još devet mjeseci, Franck se našao u situaciji da se mora sam snaći za razdoblje dulje od godinu dana. Jasno je da u ovim nepredviđenim okolnostima nemamo izbora i prisiljeni smo potražiti pravog partnera koji će nam pomoći da opstanemo dok se stanje ne stabilizira. Partner nam treba kako bismo prebrodili krizu jer se dogodio udar na Franckovu bilancu. Banke se žele regresno naplatiti od nas, a mi se ne možemo naplatiti od našega glavnog dužnika - kaže Artuković.

Cijeli intervju koji je s predsjednikom Uprave Francka povela Manuela Tašler pročitajte u tiskanom ili digitalnom izdanju Lidera.

17. travanj 2024 01:00