Korona i biznis
21. ožujak 2019.

U novom broju Lidera: Kad odrastem, bit ću prokurist

TEMA TJEDNA: Kad odrastem, bit ću prokurist

Pozicija prokurista u tvrtki dobra je za stjecanje upravljačkog iskustva mladih menadžera, zato se najčešće i prakticira u obiteljskim tvrtkama. Prednost je to što ima sve ovlasti kao i drugi članovi uprave, ali nema odgovornost, piše Edis Felić.

Soft skills: Sada već i srednji menadžment mora vladati liderskim vještinama

Cijeli spektar mekih vještina, koje se u poslovnom kontekstu razvijaju kako bi se povećala efikasnost, zapravo su vještine u području emocionalne inteligencije koje se mogu učiti. Rast potrebe za izgrađenim vještinama vođenja toliki je da su i sami HR konzultanti iznenađeni potražnjom, piše Željka Laslavić.

TV reklame: Bingo je imati stalno iste likove koji se dograđuju u svakoj novoj kampanji

Angažiranje istih glumaca u reklamnim kampanjama za pojedine brendove nije stvar nedostatka konkurencije, već konkurentska prednost reklamne agencije koja je uspjela izgraditi likove koji postaju sve uvjerljiviji. Doprinos glumaca u tome je nemjerljiv, piše Vedran Harča.

Charles V. Bergh: Kultne levisice drugi put u povijesti izvodi na burzu

Oživjeli brend koji je postao jedan od simbola američkoga kapitalizma diljem svijeta vraćanjem na burzu namjerava prikupiti između 600 i 800 milijuna dolara. Uvjereni u snagu svog brenda, na skeptičnost analitičara zbog nepovoljna poslovnog okružja u kompaniji odmahuju rukom uz najavu širenja, piše Jozo Knez.

Duhanski list: Ne povećaju li otkupne cijene, Hrvatski duhani i Agroduhan ostat će bez sirovine

Ako prerađivači duhana ne pristanu povećati otkupne cijene za 2,36 kuna po kilogramu, Udruga Krupan list tražit će od Ministarstva poljoprivrede da donese novi zakon koji će proizvođačima duhana omogućiti plasman na tržište EU. A to bi značilo kraj za domaće prerađivače duhana, piše Milan Bešir.

Što smo još za vas pripremili otkrijte u novom broju Lidera na kioscima Tiska i iNovina ili ga čitajte digitalno.