Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera: Kako zaraditi na nestabilnom tržištu kapitala

14. Veljača 2019.

Želite li svoju ušteđevinu pretvoriti u investiciju, tržište kapitala jedan je od najlogičnijih, ali ujedno i najrizičnijih izbora. Većina fondovskih menadžera smatra da će ova godina na svjetskim tržištima kapitala biti iznimno volatilna, te poručuju - investirajte u ljude, piše Tin Bašić u temi broja ‘Kako zaraditi na tržištu kapitala‘.

Kod nas se sustavno prate tek dvije forme zaposlenja – ugovor na neodređeno, što se uzima kao najstandardiziraniji oblik rada, te ugovor na određeno. No gotovo je nemoguće otkriti koliko ljudi u Hrvatskoj radi na nepuno radno vrijeme ili za više poslodavaca. Ksenija Puškarić istražila je zašto Hrvatska ignorira postojanje nestandardnih oblika zaposlenja.

Edis Felić razgovarao je s Krunoslavom Jakupčićem, predsjednikom Uprave Hrvatskih šuma, koji najavljuje kako će se sječka prodavati prema strožim kriterijima, dok za trupce ostaju ista pravila.

Teoretsko znanje mladih u Hrvatskoj je sjajno, ali nemaju pojma o stvarnom životu, izjavio je Thomas Sichla, predsjednik Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, u razgovoru s Vanjom Figenwaldom.

Aleksandar Tešić donosi priču o tome kako su male elektrane biznis za poduzetnike s obnovljivim živcima.

Što smo još za vas pripremili otkrijte u novom broju Lidera na kioscima Tiska i iNovina ili ga čitajte digitalno.

19. travanj 2024 04:53