Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera: Kako zaraditi na zdravom životu, zašto se županije udružuju i robot Škaro

11. Srpanj 2019.

Novi broj poslovnog tjednika Lider u temi tjedna donosi 20 načina kako zaraditi na opsesiji zdravim životom. Danas je zdrav život mantra koja ima sve više pristaša. Ne možemo reći da i prije ljudi nisu mislili o svom zdravlju, ali danas se na tome opasno i zarađuje. Bez obzira je li riječ o korisnim savjetima ili pomodarstvu, pametni poduzetnici iskorištavaju opsesiju novih generacija kako bi nešto spremili u džep. Koji su sve to načini moguće zarade na zdravom životu donosi Edis Felić

AKTUALNO Regionalizacija

Kad se već ne može provesti ozbiljna reforma ustroja i posložiti statističke regije tako da potkapacitirane regije snažnije dođu do izražaja u povlačenju europskog novca, izniknuo je novi, zapravo ad hoc, koncept koji bi mogao rezultirati uspješnijim korištenjem golemog repozitorija eura dostupnih Hrvatskoj. Očito svjesne svojih pojedinačnih slabosti, županije su se u posljednje vrijeme počele povezivati kako bi zajedničkim nastupom efikasnije stigle do europskog novca za projekte od zajedničkog interesa. Koje su se to županije već udružile kako bi uzele europski novac piše Vanja Figenwald.

TURIZAM Na čemu može pasti zakon o turističkom zemljištu

Premda je Zakon o neprocijenjenom građevinskom zemljištu zaista jedan od ‘najreformskijih‘ u ovoj vladi, u javnoj raspravi istaknute su neuralgične točke koje bi ga mogle ugroziti. A i kratak rok za primjenu – od početka sljedeće godine – preoptimističan je. O točkama zbog kojih Zakon može pasti piše Željka Laslavić.

INTERVJU Melita Bestvina, predsjednica Hrvatskog društva sudskih vještaka i procjenitelja

Kolege iz više gradova javljali su nam da se procjenitelje sustavno nezakonito pritišće kako bi procijenili što niže vrijednosti nekretnina za potrebe gradova, županija, države, za barem deset do petnaest posto, kao da smo na tržnici, rekla je Bestvina našoj novinarki Aleksandri Brzić. Što još muči sudske vještake i procjenitelje te kakvo je stanje na terenu i je li Zakon o procjeni vrijednosti nekretnina uveo reda saznajte u velikom intevjuju.

REPORTAŽA Roboti u Velikoj Gorici

Aleksandar Tešić jedan je od prvih koji je saznao kako je prošla testna faza uvođenja robota zvanih Škaro osječke startup-tvrtke Gideon Brothers u Atlanticov logističko distribucijski centar u Velikoj Gorici. Kako se ovi autonomi roboti snalaze po skladištu, jesu li od pomoći ili zapinju na svakom koraku čitajte u Aleksandrovoj reportaži.

Uz novi broj Lidera izlazi i posebno izdanje Lider Invest istok, u kojem čitajte kakvi su potencijali istočne regije, što se događa s investicijama, turizmom i kakva je situacija sa radnom snagom koja masovno odlazi iz Slavonije.

16. travanj 2024 14:24