Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera: Nepovratna sredstva - Kako pokupiti novac

09. Kolovoz 2018.

Kako pokupiti novac pita se u novom broju Lidera Tin Bašić. Iako stara izreka kaže da novac leži na cesti - samo ga treba pokupiti to nije sasvim istinito, već je potrebno pomučiti se s pisanjem projekata, ali isplati se.

U temi tjedna stoga vas očekuje popis otvorenih poziva, programa i projekata na koje se poduzetnici mogu prijaviti. Ako vam to nije dovoljno kako bismo vas motivirali da iskoristite mogućnosti koje vam stoje na raspolaganju onda će vas zasigurno zaintrigirati primjeri dobre prakse nekih tvrtki koje su upotrijebile novac EU.

Naknade za nezaposlene: Uza sve zapošljavanje i iseljavanje trošak smanjen za samo 2,5 posto

Hrvatska je stvarnost satkana od mnogih nelogičnosti, a jedna od njih je da u jeku turističke sezone pojedini ugostitelji muku muče s nedostatkom radnika. Iako je broj nezaposlenih u prvih šest mjeseci ove godine pao za 18,2 posto, Kata Pranić otkriva da razloga za slavlje nema.

>>>Novi broj Lidera – Mislav Galić: Za rekordan rezultat Jamnice minoran je doprinos izvanredne uprave

Mnogi od tih 30.805 nezaposlenih koji su bili navedeni u u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje nisu dobili posao, već su svoju sreću trbuhom za kruhom odlučili pronaći izvan granica Lijepe naše. Istovremeno je broj korisnika naknade za nezaposlene smanjen za tek 3 960 osoba što cijeloj priči daje drugu dimenziju jer unatoč zaposlenju u inozemstvu, mnogi su i dalje koristili pravo na svoju naknadu.

Krešo Beljak, predsjednik Hrvatske seljačke stranke: Lokalnoj samoupravi trebalo bi ići najmanje 35 posto državnih prihoda

Povod za razgovor s Krešom Beljakom koji vas očekuje u novom broju bila je inicijativa članova HSS-a kojom su zatražili njegovu suspenziju jer je prozvao ogranizatore dočeka nogometnih reprezentativaca zbog ‘ukazanja‘ Thompsona među njima. Osim hoće li navedenim članovima uslijediti sankcije Edis Felić s Beljakom je porazgovarao i o stanju u stranci, na političkoj sceni, te planovima koje će ponuditi biračima.

Pojmovi ‘robot‘ i ‘robotika‘ odavno su poprimili mnogo širi smisao od industrijske robotike. Robot je samo alat, a težište je istraživanja i razvoja na upravljačkim modelima koji mu udahnjuju život i sposobnost primjene. I Hrvatska ima svoje robote za svjetsku utrku o čemu više možete saznati u revijalki Kate Pranić.

Vanja Figenwald je pripremio zanimljivu priču o tome zašto je John Schnatter, osnivač lanca pizzerija najavio rat vlastitoj tvrtki, a Valentina Starčević otkriva kako su Amerikanci zaustavili stvaranje najvećega svjetskog distributera industrijskog plina.

Što smo još za vas pripremili otkrijte sami u novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera.

Svoj primjerak Lidera potražite na svim kioscima Tiska i iNovina.

16. travanj 2024 02:03