Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera: Osobne financije - deset prilika za investiranje

14. Lipanj 2018.

Danas i profesionalni ulagači dvoje o preporuci u što ulagati. Malim ulagačima, koji ulažu do 100.000 eura, teže je odlučiti kako bar sačuvati vrijednost imovine kad su bankovne kamate blizu nule. No može se i zaraditi – utoliko više što je ulaganje rizičnije, otkriva Tin Bašić.

E-račun: Prelazak javne nabave na internet natjerat će gospodarstvo na digitalizaciju

Od 1. prosinca svi sudionici javne nabave morat će zaprimati elektroničke račune, a od 1. srpnja 2019. morat će ih i izdavati. To su svi naručitelji u državnim tijelima, gradovima, općinama, državnim i javnim tvrtkama, ali i sve privatne tvrtke koje sudjeluju na natječajima, piše Sergej Abramov.

Najbrži prst: Legitimnu metodu za prijavu na natječaje EU ruši prevelik interes

Isti novinar otkriva da se najprije srušio sustav za elektroničko zaprimanje prijava eFondovi, zatim se prešlo na slanje pošiljki poštom, što su iskoristili samo najbrži i najdosjetljiviji, a na kraju je poziv obustavljen ubrzo nakon otvorenja jer su pristigle prijave za dvostruko više od 200 milijuna kuna alokacije.

Medeja Lončar: Hrvatska mora napraviti okvir u kojem će se razvijati industrija i proizvodnja

Manuela Tašler razgovarala je s predsjednicom Uprave Siemensa u Hrvatskoj i Sloveniji koja za Lider otkriva što znači biti žena na vrhu dvije tehnološke kompanije odjednom.

>>>Novi broj Lidera – Najbrži prst: Legitimnu metodu za prijavu na natječaje EU ruši preveliki interes

Rasipnički uzori: Javni novac i za seksualni život pet vjeverica

Suprotno uvriježenomu mišljenju Hrvata, koji vole oduševljeno upirati prstom u razvijene zemlje kao primjer odgovornog trošenja novca poreznih obveznika, suludog razbacivanja javnog novca u bogatim zemljama ima napretek i nerijetko nadmašuje hrvatske uspjehe u toj disciplini, piše Vanja Figenwald.

Sajamska industrija: Što više svijet postaje digitalan, to ljudi više traže izravan fizički kontakt

Glavni su nositelji svake sajamske priredbe mala i srednja poduzeća, koja i jesu većina sajamskih izlagača. Za njih sajmovi znače kontakt s domaćim i stranim poslovnim partnerima, kupcima njihovih proizvoda i usluga, otkriva Željka Laslavić.

Mnoge zanimljive teme kao i veliki prilog 1000 najvećih hrvatskih tvrtki u 2017., te Zlatna bilanca – pregled najuspješnijih poduzetnika prema djelatnostima čekaju vas u novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera.

Svoj primjerak Lidera potražite na svim kioscima Tiska i iNovina.

26. travanj 2024 04:19