Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera: Ovisnosti na poslu - Sex & drugs & Facebook

26. Travanj 2018.

U posljednje vrijeme sve su češći razni oblici ‘digitalnih ovisnosti‘ – od društvenih mreža do pornografije – o kojima se ni medicina nije dokraja složila, ali poslodavci itekako osjećaju njihove posljedice, istražila je Željka Laslavić.

Rekonstrukcija Vlade: Plenkoviću je lakše premještati fotelje nego donijeti pravi razvojni program

Premijeru bi bilo sigurnije da na pola mandata napravi samo ‘facelifting‘ u Vladi. No korjenite promjene koje se najavljuju za jesen zapravo će biti pokazatelj moći nakon stranačkog sabora. Efikasnost Vlade u toj je priči ipak na drugome mjestu, piše Sergej Abramov.

>>> Miodrag Šajatović: Okrećete očima na temu ‘državno, a efikasno’? A da malo popričamo?

Milan Vrdoljak: Nakon Agrokora nećemo moći investirati možda i deset godina

Vlasnik i predsjednik Uprave Ricarda Milan Vrdoljak u razgovoru za Lider otvoreno govori o svim problemima s kojima se njegova tvrtka suočila nakon imenovanja izvanrednog povjerenika za Agrokor. S Vrdoljakom je razgovarao Edis Felić.

Oprema: Prvi hrvatski izvoznik tehnoloških proizvoda u Japan

Edis Felić otkriva da je Ludbreg zbog Opreme centar svijeta za aparate za hlađenje i točenje piva. Tvrtka širi proizvodnju i na sektor kave, grijani segment kuhanih vina, a razvija i uređaj za točenje viski-sode.

Diona i Agrokor: Velike sličnosti i male razlike između propasti Kutle i Todorića

Od uspinjanja na vrh moći do kraha i bijega pred hrvatskim pravosuđem, sličnost je tolika da nas je strah da će na kraju od Agrokora ostati ono što je ostalo od Globus grupe – ništa ili gotovo ništa, otkriva Manuela Tašler.

>>> Novi broj Lidera – Diona i Agrokor: Velike sličnosti i male razlike između propasti Kutle i Todorića

Mario Musa: Tvrtke treba voditi uravnoteženim formalno-neformalnim pristupom

Predsjednik Uprave Hrvatske Lutrije upozorava na to da nove generacije s pametnim telefonima drukčije shvaćaju strukturu tvrtki, zbog čega će upravljanje zahtijevati veliku emocionalnu inteligenciju, kreativnost i inovativnost. Najveći izazov skriva se u upravljanju promjenama, piše Ana Gavranić.

Berislav Kutle: Banke osiromašivanjem građana režu granu na kojoj sjede

U razgovoru s Vanjom Figenwaldom direktor Udruženja banaka BiH razradio je dodatno razmišljanja iznesena na skupu, ponovio upozorenja bankama te dao općenitije viđenje bankarskog sektora u regiji.

U novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera očekuju Vas brojne zanimljive teme, a pripremili smo Vam i dva specijalna priloga - Brendovi i Lider invest-zapad. Svoj primjerak Lidera potražite na svim kioscima Tiska i iNovina.

20. travanj 2024 18:28