Korona i biznis
18. listopad 2018.

U novom broju Lidera: Pilot projekti, alat za sprečavanje promašenih investicija

Ulaganje energije i resursa u pilot-projekt donosi uštedu pri realizaciji poslovnog projekta u realnom okružju. Svrha je spoznati zapreke na tržištu, ali i steći iskustvo potrebno za njihovo svladavanje kako bi se cijeli projekt uspješno realizirao. Ako se pak ‘pilotom‘ utvrdi da je ideja bila loša, gubitak je mnogo manji od promašene investicije, piše Edis Felić u temi broja.

Donedavno su tvrtke sve karte stavljale na brendiranje proizvoda i bilo je manje važno tko iza tog proizvoda stoji. Danas su sva svjetla uprta u tvrtke koje radi privlačenja radne snage u javnosti stvaraju imidž poželjnog poslodavca. Temu je istražila Željka Laslavić, koja je za novi broj također pripremila intervju s poslovnim anđelom Sašom Cvetojevićem.

Matija Fojs i braća Jurica i Zvonko Čubrić iskoristili su Algoritmov krah kako bi sa svojom tvrtkom Hoću knjigu elegantno ušli na tržište i relativno lako preuzeli dobre knjižarske lokacije s uhodanim kadrom, pazeći pritom da se ne preopterete fiksnim troškom, piše Sergej Abramov.

Vanja Figenwald razgovarao je s Kalinom Anev Janseom, glavnim tajnikom Europskoga stabilizacijskog mehanizma, a Ana Gavranić sa direktorom Fornixa Goranom Sapunarem.

Detaljnije pročitajte u novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera.

Svoj primjerak Lidera potražite na svim kioscima Tiska i iNovina.