Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera - Plater: Zašto prestajemo biti telekom

04. Listopad 2018.

U zemlji u kojoj oko 300 tisuća blokiranih građana i više od 20 tisuća blokiranih tvrtki i obrtnika ima više od 37 milijardi kuna dugova teško će ikakve zakonske promjene donijeti kvalitetnije i brže razduživanje koje bi zadovoljilo i vjerovnike i dužnike, piše  Sergej Abramov o tome što donosi novi ovršni zakon, a također donosi i intervju s Alejandrom Platerom, glavnim izvršnim direktorom A1.

"Od prodaje softvera idemo prema OTT (over-the-top) uslugama, odnosno prema distribuciji sadržaja. Lansirali smo Ligu prvaka na više platformi i umjesto kompanije koja prodaje samo povezivost postajemo kompanija koja prodaje zabavu", kaže Plater.

Tin Bašić predstavlja novog šefa Varteksa Ivana Perkovića koji web-trgovinom želi privući kupce mlađe generacije.

Lideri trebaju biti na usluzi drugima, a ne sebi, izjavio je Ani Gavranić u Mojoj karijeri predsjednik Uprave tvrtke Tokić Ivan Gadže.

Vanja Figenwald razgovarao je s Virginiom Dignum, profesoricom socijalne umjetne inteligencije, koja tvrdi kako svrhu strojeva mi još uvijek definiramo sami i dok je tako, oni neće preuzeti svijet.

Novi sjevernoamerički sporazum o slobodnoj trgovini, sada nazvan USMCA, ima oko tisuću stranica, zato će trebati vremena da ga nezavisni analitičari temeljito preispitaju. No važno je da je napokon dogovoren, da je ušla Kanada i da je svatko ponešto dobio iako Donald Trump proglašava svoju veliku pobjedu, piše Luka Fišić.

Pripremili smo za vas i odjeke 10. Liderove konferencije Dan velikih planova.

Što smo još za vas pripremili otkrijte sami u novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera.

Svoj primjerak Lidera i posebnog priloga Tehnopolis potražite na svim kioscima Tiska i iNovina.

11. travanj 2024 21:08