Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera: Počinje rasprodaja - Ramljak iz Agrokora najprije izvlači Projektgradnju

12. Srpanj 2017.

Premda prodaja tvrtki iz koncerna Agrokor nije dobila službene konture u smislu formalnog popisa onih koje će prve na bubanj, prema informacijama s tržišta među prvima bi se mogla naći građevinska tvrtka Projektgradnja. Ostali kandidati za Agrokorovu kasnoljetnu rasprodaju kompanije su iz turističkog portfelja poput Adriatica.net-a, zatim Poliklinike Avive, Agrokor Energije te neke manje kompanije koje pripadaju osnovnoj djelatnosti, ali ih se i Ivica Todorić već htio riješiti, poput Solane Pag i Sojare. Tu je i, vjerojatno bolje unovčiva, IT kompanija mStart. Ako ništa drugo, za zaposlenicima iz građevinske i IT tvrtke neće nedostajati potražnje.

Odluke o prodaji najprije mora odobriti vjerovničko vijeće, ali namjera prodaje noncore imovine čini se neupitnom. Ne navodeći imena tvrtki, Ramljak je izjavio i da ima interesa za njihovu kupnju, a one za koje ne bude interesa ići će u likvidaciju.

Iz Agrokora poručuju da odluke o prodaji pojednih tvrtki još nisu donesene i da takve poteze prvo mora odobriti vjerovničko vijeće. Kako saznajemo, na njemu zasad nije bilo govora o tome. Štoviše, na vjerovničko vijeće, bez čijeg blagoslova izvanredni povjerenik ne može donijeti odluku i raspolagati nekretninama, dionicama ili udjelima u povezanim i ovisnim društvima ako vrijednost te aktivnosti prelazi 3,5 milijuna kuna, još nije došla ni odluka o prodaji helikoptera i jahte, što je Vladin izvanredni povjerenik u Agrokoru Ante Ramljak najavio među svojim prvim potezima.

Cijeli tekst možete pročitati u novom broju digitalnog ili tiskanog Lidera.

19. travanj 2024 09:44