Korona i biznis
30. kolovoz 2018.

U novom broju Lidera: Prazne police između ekscesa i nove stvarnosti

Opasna se epidemija širi Hrvatskom, no nije u pitanju bolest koja napada organizme, već trgovine. Riječ je o epidemiji praznih polica koja je pogodila čak i inače dobro popunjene trgovine pa smo tako ove sezone doživjeli déjà vu lanjske, kada u Konzumovim trgovinama praktički nisi mogao ‘sklepati‘ ručak od dostupnih namirnica. Željka Laslavić otkriva prve i vrlo ozbiljne konkretne posljedice nedostatka radne snage u čitavom opskrbnom lancu maloprodaje.

U temi broja Tin Bašić istražio je svijet freelancera – kako ih angažirati, uštedjeti i pritom izbjeći kazne jer ovo područje nije strogo definirano, što inače država voli raditi, stoga se pojavljuju problemi. Vrlo često naručitelji usluga u ugovore s freelancerima, a pogotovo ako je riječ o suradnji koja traje nekoliko mjeseci, pa čak i godinu dana, ubacuju stavke koje ne bi smjeli ubacivati.

>>>Novi broj Lidera – Ana Knežević: Vodu prodaje 125 komunalnih poduzeća od 7 do 77 kuna po kubiku

Gordana Deranja u ovotjednom intervjuu Vanji Figenwaldu je objasnila stajalište Hrvatske udruge poslodavaca (čija je predsjednica i osnivačica) o poreznoj reformi, zatim je iznijela što poslodavci očekuju od Vlade, ali i komentirala trenutačno stanje u domaćoj brodogradnji.

Može li u relativno kratkom roku osnivač Xiaomija odvesti u sljedeću fazu poslovanja, pita se Vanja Figenwald u priči o ‘kineskom Appleu‘, a Ana Gavranić pripremila je tekst o karijernom putu Željke Fičko, direktorice tvrtke SDA Croatia.

To nije sve! Ovoga tjedna očekuje vas i poseban prilog Obrazovanje i karijere, a što smo još osim toga pripremili otkrijte sami u novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera.

Svoj primjerak Lidera potražite na svim kioscima Tiska i iNovina.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]