18. srpanj 2018.

U novom broju Lidera: Profil modernog lidera

Odlično je posložio tim, dobro je podijelio uloge, imao je viziju, objasnio što želi postići i nadahnuo cijelu ekipu. Pozorno je slušao što govore drugi, pokazao razumijevanje za pogreške i ostao uvjeren u pobjedu kada se i nije činilo da će je biti. I tako se Zlatko Dalić, što je prepoznala najšira javnost, iskristalizirao kao istinski lider hrvatske nogometne reprezentacije. S problemom liderstva susreće se i svaka tvrtka u kojoj menadžment ne ostvaruje svoju lidersku ulogu. Može li svaki menadžer biti lider, saznajte u temi tjedna koju je s velikim zadovoljstvom za vas napisala Manuela Tašler. Donosimo i testove u kojima možete provjeriti imate li liderske osobine.

Je li do liderskih vještina ili do posebnog poduzetnički nastrojenog okruženja ne znamo, ali riječki poduzetnici ostvaruju dobit kao splitski, osječki i dubrovački zajedno. Kako im uspijeva privuči toliko sredstava iz EU fondova i kako vidi zavrzlame u SDP-u našem je novinaru Sergeju Abramovu ispričao riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, koji je na vlasti u tom gradu već osamnaest godina, a svoj gradonačelnički staž planira dovesti do američke punoljetnosti.

>>> Novi broj Lidera – Trgovina: Novi zakon smanjio broj dobavljača za 25 posto

Bez drugoga mirovinskog stupa javni dug bio bi upola manji, a mirovine veće, pojašnjava opinion Željko Garača. SPOILER ALERT: U igri su zaprepašćujući brojevi.

Oporavite se od ekonomije s onima kojima je financijski segment života pun optimizma i ne mare previše za mirovinu. Željka Laslavić vodi nas na Korčulu koja postaje otok za najbogatije svjetske jahtaše, a kroz morsku reportažu vodič nam je Pero Lozica, vaterpolist, odvjetnik i developer koji je odijelo objesio na vješalicu i zamijenio ga ručnikom za plažu oko struka.

Kad završite chillati s Perom Lozicom, zavirite u Valipile gdje Boris Belko proizvodi piliće u najvećoj tajnosti. Naš novinar Edis Felić tijekom pisanja priče o ovoj kompaniji osjećao se poput špijuna jer doći do službenih informacija o toj tvrtki usporedivo je sa ‘supertajnim vojnim projektom‘. Ipak, svojim vještinama tajnog agenta štošta je doznao. Provjerite!

Internet je najefikasniji kanal izvoza rukotvorina, ali nije se lako probiti. Nekim je Hrvatima ipak uspjelo. Njihov put i uspjehe na stranice Lidera zabilježio je Vedran Harča.

U ovom broju mjerimo i neuspješnost! Proučite dobro pet razloga nedovoljne efektivnosti i efikasnosti na poslu, kako biste uspješno detektirali neprijatelje uspjeha.

Nije nam još dosta nogometa pa se u feljtonu Vanje Figenwalda još malo zabavite pričom koju je apsolutno zasjenio sjaj našeg srebra. Pročitajte kako je Paul Singer, američki milijarder, slučajno postao vlasnik kluba Milan.

Što smo još za vas pripremili otkrijte sami u novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera.

Svoj primjerak Lidera potražite na svim kioscima Tiska i iNovina.