Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera: Računanje vremena - Sjever protiv juga?

27. Rujan 2018.

Pomicanje sata možda na prvu ne zvuči kao problem kojemu bi trebali davati pažnju, štoviše zvuči banalno, no ova tema otvara prostor lobiranju – turističkom sektoru za ljetno vrijeme, a proizvodnom za zimsko. Bi li za naše gospodarstvo bilo bolje uvesti zimsko ili ljetno računanje vremena otkriva Aleksandar Tešić.

Predložene izmjene poreznih promjena više će osjetiti potrošači nego poduzetnici, no i tvrtke će imati koristi jer će im na mjesec ostati 51 kuna više po zaposleniku. Tin Bašić se u novom broju Lidera pita zašto će taj novac ostati tvrtkama, umjesto da se preseli zaposlenicima?

Ona je poslovna savjetnica i predsjednica udruge izvoznika softvera CISEx. Kao i velik broj CISExovih članica ne posluje s državom što smatra prednošću jer može zastupati ‘softveraše‘ u komunikaciji s državom bez uvijanja i reći mjerodavnima sve što misli.

>>>Novi broj Lidera – Karl G. Glassman: Zadovoljni smo u Hrvatskoj jer su zakoni jasni i provode se

- Ministarstva ignoriraju ‘Softveraše‘ jer oni nemaju problem kao Agrokor ili Uljanik, priznaje Tajana Barančić, poslovna savjetnica i predsjednica udruge izvoznika softvera CISEx. Barančić inače ne posluje s državom, kao ni velik dio CISExovih članica, te to smatra prednošću jer može zastupati ‘softveraše‘ u komunikaciji s državom bez uvijanja i reći mjerodavnima sve što misli. Što je još otkrila novinaru Sergeju Abramovu otkrijte u ovotjednom intervjuu.

Uz ovaj broj Lidera očekuje vas i veliki specijal 500 najboljih na 140 stranica. Što smo još za vas pripremili otkrijte sami u novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera.

Svoj primjerak Lidera potražite na svim kioscima Tiska i iNovina.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

 

16. travanj 2024 09:55