Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera: Repo aranžmani - Agram ima mnogo veći interes za spašavanje Agrokora od Todorića

07. Lipanj 2017.
Agrokorova izvanredna uprava zanemarila je interese manjinskih dioničara tvrtki u kojima Agrokor nema sto posto udjela. Agramovi predstavnici sa skupština takvih društava šalju joj jasnu poruku da manjinski dioničari ne smiju ostati po strani, kao da i ne postoje. U pitanju je i njihovo vlasništvo.

Poteze predstavnika Koncerna Agram na skupštinama tvrtki iz Agrokorova sastava potpuno je nelogično tumačiti ‘zakulisnim igrama Grgića i Todorića radi spašavanja Todorića‘ jer je upravo Dubravku Grgiću, većinskom vlasniku Koncerna Agram, više nego ikomu drugom u interesu spasiti Agrokor. Kako god priča s Agrokorom završila, Ivica Todorić ionako je već sve izgubio. Agram će, naprotiv, biti jedan od najvećih dobitnika ako Ante Ramljak uspije spasiti Agrokor. Simbolična poruka Stoga neprihvaćanje prijedloga o opozivu Ivice Todorića iz nadzornih odbora Konzuma i Belja te izglasavanje predstavnika Koncerna Agram svojih triju članova NO-a u Agrolaguni na skupštinama tih tvrtki treba shvatiti kao simboličnu poruku Agrokorovoj izvanrednoj upravi. Poruka otprilike glasi: ‘Ne možete upravljati (i) našom imovinom kao da mi ne postojimo.‘

>>>Ivica Todorić uskratio ostavku, ostao predsjednik NO Konzuma i ‘prolongirao restrukturiranje’

U ovom su trenutku, naime, tvrtke iz sastava Koncerna Agram, nakon Todorića, najveći pojedinačni dioničari Konzuma, Belja, Agrolagune, Vupika, Zvijezde…  U ovom trenutku vrijednost tih udjela ne može se ni procijeniti, ali može se pretpostaviti da bi bila golema u slučaju da izvanredna uprava spasi Agrokor od stečaja. Isto je tako sasvim jasno da će u slučaju Agrokorova stečaja vrijednost Agramovih udjela u njegovim tvrtkama biti nula.

Cijeli tekst možete pročitati u novom broju digitalnog ili tiskanog Lidera.

19. travanj 2024 19:24