Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera: Svi rizici prerastanja male tvrtke u srednje veliku

01. Veljača 2018.

U novom broju Lidera Tin Bašić otkriva da nerijetko poduzetnici požale nakon što narastu i prijeđu u ‘viši rang‘ poslovanja. Neki od njih žele se vratiti butik-proizvodnji ili među OPG-ove. Tvrtkama s više od 50 zaposlenih nije dovoljno vodstvo vlasnika, treba im organiziran proces upravljanja s profesionalnim menadžmentom.

Pelješki most: Zbog tužbi prijete stotine milijuna kuna odšteta

Edis Felić otkriva kako je izgledno je da će natječaj za Pelješki most završiti na Visokom upravnom sudu, koji gomila predmete čekajući ocjenu ustavnosti jedne zakonske odredbe. Rješenje bi moglo doći nakon završetka gradnje. A onda su moguće isplate golemih odšteta iz proračuna.

Što čeka Žigmana:  Hanfa bi trebala krenuti u bitku za više neovisnosti i transparentnosti

Agrokor je odredio sudbinu dvojice Žigmanovih prethodnika u Hanfi. I novog nadzornika financijskog tržišta dočekat će kosturi iz Agrokorova ormara u obliku zahtjeva manjinskih dioničara, pišu Sergej Abramov i Tin Bašić.

Prof. dr. sc. Gordan Lauc: Prodao bih brend za 300 milijuna eura, ali uzeo bih ljude, osnovao novu tvrtku i bavio se istim poslom

Kata Pranić razgovarala je osnivačem i vlasnikom biotehnološke tvrtke Genos, koja je svjetski lider u istraživanju u području glikobiologije, što su dokazali najnovijim otkrićem glikanskih biomarkera za personalizirano liječenje pacijenata s upalnim bolestima crijeva.

Turizam: Novi zakon liberalizira tržište turističkih usluga

Od 1. siječnja klasične turističke agencije dobile su konkurente u organizatorima prijevoza,  smještaja,izleta i konferencija, kojima to nije temeljni biznis. Širi se i mogućnost organiziranja paket-aranžmana te se ujednačavaju prava i obveze klasičnog i online bukiranja, piše Željka Laslavić.

Crodux:  Gaženica i Sl. Brod zatvaraju ciklus Čermakovih energetskih ulaganja

Ivan Čermak u portfelju ima djelatnosti prodaje prirodnog plina, ukapljenog plina, nafte i naftnih derivata, u tijeku je preuzimanje Tankerkomerca, a do kraja godine trebala bi početi i gradnja plinske elektrane u Slavonskom Brodu. S tom zaokruženom energetskom pričom prihodi grupacije dosegli bi pet milijardi kuna, otkriva Sergej Abramov.

SAFU: Agencija koja je strah i trepet za sve korisnike fondova EU

Središnja agencija za ugovaranje i financiranje programa i projekata EU vodi svako drugo gradilište od Iloka do Dubrovnika, a prethodnu kontrolu obavlja i za preostali dio projekata koji se financiraju iz Bruxellesa, piše Vanja Figenwald.

Osim toga, pročitajte i o zanimljivostima sa susreta Liderovog kluba izvoznika, razgovor s Maunelom Alonsom Cotom, stručnjakom za digitalnu transformaciju i trgovinskom ratu kao odgovoru EU na Trumpove prijetnje.

Ove i brojne druge zanimljive teme čekaju vas u novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera.

15. travanj 2024 07:15