21. veljača 2019.

U novom broju Lidera: Upoznajte Juru Tršana, trećeg najmoćnijeg menadžera u Hrvatskoj

TOP TEME NOVOG BROJA LIDERA:

1. Jurij Tršan: Treći najmoćniji menadžer u Hrvatskoj ‘copy-paste‘ je Branka Roglića

Autentičan i netipičan - opis je kojim bi svatko tko ga poznaje opisao Branka Roglića. Početkom godine, vlasnik Orbica za predsjednika Uprave postavio je samozatajnog Juru Tršana. Lider je prvi medij u Hrvatskoj s kojim je Tršan pristao razgovarati. Tko je on? Reći ćemo samo da je vrlo sličan Rogliću. S novim čelnikom Orbica pričale su Manuela Tašler i Tanja Kordić.

2. Darko Šket: Spreman sam uhvatiti se ukoštac s Uljanikovim stečajem

Stečajni upravitelj s velikim brojem stečajnih utakmica u nogama EKSKLUZIVNO za Lider govori o stečaju Uljanika, te kako bi brodogradilište, unatoč problemima, ipak moglo nastaviti poslovati. Sa Šketom je razgovarao Aleksandar Tešić.

3. Nova generacija malih trgovaca: Tržište se zaželjelo unikatnih i specijaliziranih dućana

Nitko više ne otvara malu trgovinu mješovitom robom, ali zato po gradovima niču specijalizirane trgovine domaćom hranom - prodavaonice mesa, čokolaterije, prodavaonice začina, ‘craft‘-piva, ljutih i egzotičnih umaka, specijaliziranih kava, suvenira, butici s premium ‘baby‘ i dječjim brendovima, dizajnerska odjeća... Temu je obradila Ksenija Puškarić.

4. Davor Majetić, glavni direktor HUP-a: Poslodavci sada u plaće ulažu i onaj dio dobiti koji treba ići u razvoj

Glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca otkriva za Lider da postoje naznake promjene trenda odlazaka radnika te je izrazio uvjerenje u mnogo bolju pripremljenost hrvatske ekonomije za moguću krizu, ali i nezadovoljstvo tempom i opsegom mjera za rasterećenje gospodarstva, posebice zato što su poslodavci i građani još uvijek opterećeniji sada nego prije krize. Intervju vodio Vanja Figenwald.

5. Stiže umjetno meso: Bolje kebab iz nizozemskog laboratorija nego s poljske farme

Osim ekskluzive sa stečajnim upraviteljem Šketom, naš Saša Tešić pripremio je i odličnu priču o tome kako ćemo od 2021. kupovati stanično proizvedeno meso.

Što smo još za vas pripremili otkrijte u novom broju Lidera na kioscima Tiska i iNovina ili ga čitajte digitalno.