Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera: Usporavanje - Industrija prva poslušala Vladine projekcije o manjem rastu BDP-a

08. Veljača 2018.

U novom broju Lidera Edis Felić otkriva da dva mjeseca uzastopnog pada proizvodnje nisu siguran dokaz o promjeni trenda, ali jesu ozbiljno upozorenje o tome kakva bi mogla biti ova godina. Problem će biti još veći ako poduzetnicima ostanu dosadašnji uvjeti poslovanja, bez ozbiljnijih strukturnih reformi, koje su propuštene lani, u vrijeme rasta.

Preslagivanje: Adris kupio HUP Zagreb od Anđelka Leke za 150 milijuna eura

Adris kupnjom HUP-a Zagreb potvrđuje da je jedina kompanija koja je razumjela i razvila koncept luksuza do najviše razine u Hrvatskoj. Ozbiljnim ‘klasterom‘ objekata visoke kategorije upravljat će domaća hotelska kuća koja bi hrvatskom hotelijerstvu trebala dati dodanu vrijednost proizvodima na razini od četiri plus i pet zvjezdica, piše Željka Laslavić.

Konzultanti: Nema savjeta koji je preskup ako tvrtka na njemu zaradi

Afera s angažiranjem Ramljakove bivše tvrtke za savjetovanje u vezi s Agrokorom otvorila je pitanje koliko stoji rad konzultanata. Insajderi upozoravaju da je u ovom slučaju najveći problem vrednovanje rezultata jer savjetničke usluge trebaju imati vidljive i mjerljive efekte, piše Tin Bašić.

Život u stečaju: Kako spasiti poslovanje nakon propasti tvrtke

Stečajni postupak najčešće završi likvidacijom tvrtke, ali poduzetnici pronalaze način za nastavak poslovanja i nakon likvidacije. Budući da obično ostanu dužni radnicima i državi, ne mogu otvoriti novu tvrtku pa novi posao u pravilu prebace na najbliže članove obitelji, pišu Sergej Abramov i Ana Gavranić.

>>>Novi broj Lidera – Preslagivanje: Adris kupio HUP Zagreb od Anđelka Leke za 150 milijuna eura

Lika: Dolaze novi susjedi

Poduzetnici iz Koreje i Kine vidjeli su priliku za posao ondje odakle drugi bježe, u ratom opustošenom kraju koji muku muči s neadekvatnom infrastrukturom i nedostatkom radne snage, ali polako se razvija na krilima turizma, odnosno Plitvičkih jezera, piše Aleksandar Tešić.

Tomislav Grubeša: Rupu u tržištu Geolux popunio radarskom tehnologijom i probio svjetsko tržište

Da se mala tvrtka može boriti s velikima, dokazuje Geolux koji svojom sofisticiranom radarskom opremom ozbiljno konkurira većim svjetskim igračima. Danas izvozi 95 posto proizvoda, ali trebalo je deset godina kontinuiranog rada i ulaganja u razvoj da bi se stvorila tehnologija koja se upotrebljava na gotovo svim kontinentima, piše Kata Pranić.

Osim toga pročitajte i o analizu mogućih uzroka pada indeksa na Wall Street-u, kako u malim i srednjim tvrtkama odabrati, motivirati i zadržati zaposlenike, te o komercijalnoj primjeni kvantnih računala, a očekuje vas i specijalni prilog Media Market.

Ove i brojne druge zanimljive teme čekaju vas u novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera.

20. travanj 2024 14:52