Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera: Velike kompanije mogle bi ostati bez obradivih površina

21. Lipanj 2018.

Novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu favorizira OPG-ove kao zakupce pa bi velike kompanije mogle ostati bez obradivih površina, bez obzira na svoju efikasnost, konkurentnost i dosadašnja ulaganja. Poljoprivredna proizvodnja mogla bi se gotovo prepoloviti, piše Edis Felić.

Rusi kao gazde

Rusi ne dolaze, već su tu. Njihov utjecaj narast će kad budu praktički kontrolirali Agrokor nakon postizanja nagodbe. Današnji ruski biznismeni ne posluju u skladu sa zastarjelim predrasudama. Obrazovani su, dobro informirani, efikasni i znaju što hoće, otkriva Sergej Abramov.

Vedran Sorić: Rušenje cijena zbog konkurencije danas je jedna od najvećih pogrešaka

Direktor prodaje Sorbel Groupa za Lider otkriva da je prodavač, koliko god ga (ne) voljeli, nužan za uspješno poslovanje jer on je taj koji čini razliku između uspjeha ili propasti, piše Tin Bašić.

Dani dobrog vjetra: Novim zakonom do pristupačnijih obnovljivih izvora energije

Ministar energetike Tomislav Ćorić rekao je da je sustav obnovljivih izvora energije hrvatska budućnost. Novi zakon pred Vladom bi se mogao naći već ovoga ljeta, a energetska strategija trebala bi biti dovršena do kraja godine, otkriva Aleksandar Tešić.

>>>Novi broj Lidera – Rusi kao gazde

Digitalni nomadi: Novi skitnice rade po cijelom svijetu, gdje god ima brzog interneta

Internet je njihova zvijezda vodilja, nemaju šefove, nego klijente, i koliko rade, toliko zarade. Riječ je o digitalnim nomadima, ljudima koji rade gdje, kada i koliko žele. Nije važno na kojoj su strani svijeta, važan im je samo dovoljno jak i brz internetski signal, piše Kata Pranić.

Borkum: Njemački otok na putu prema energetskoj neovisnosti

Na Borkumu iskorištavaju energiju Sunca i vjetra te provode ‘NETfficient‘, program EU za pametno skladištenje električne energije. Taj otok na Sjevernome moru veličine Čiova sada proizvodi 50 posto potrebne energije, a do 2020. planira nastaviti ulaganja kako bi postao potpuno energetski samoodrživ, piše Ana Gavranić.

Mnoge zanimljive teme kao i veliki specijal Agencijsko bilo čekaju vas u novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera.

Svoj primjerak Lidera potražite na svim kioscima Tiska i iNovina.

26. travanj 2024 09:52