Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera: Zaraditi na turizmu - proizvodi s kojima možete pobijediti uvoznike

30. Svibanj 2018.

Domaća komponenta u turizmu samo je 30 posto. Velika je potražnja za gotovo svim proizvodima. Neke su pozicije već zauzete, no još ima prostora za odvažne koji će prihvatiti nova pravila igre, otkriva Željka Laslavić.

Kamatne stope: Poduzetnici se zadužuju bar 1,42 posto skuplje od države

Država se u eurima na jednu godinu zadužila za nula posto, a u kunama za samo 0,09 posto. Banke su razgrabile sve ponuđene trezorce. Kad će poduzetnici i građani moći plaćati niže kamate nego sada? Piše Tin Bašić.

GDPR i marketing: Tko želi vratiti kupce, vrijeme mu je za ‘staru školu‘

Isti novinar otkriva da mali i srednje veliki poduzetnici imaju priliku kontaktirati s onim klijentima čiju su privolu dobili, a da bi privukli nove, morat će biti kreativniji i možda agresivniji. To uključuje i gerilski marketing, tzv. bandera-marketing, štandove ispred trgovačkih centara i na ulicama, letke te klasične oglase u tiskanim medijima.

>>>Novi broj Lidera – Arriva, Flixbus i Uber: Inovativni stranci preuzet će prijevoz u gradovima i selima

Državne tvrtke - Jedina državna strategija: 60 posto dobiti u proračun

Dobre stvari u svakodnevnom poslovanju ostaju u drugom planu jer nedostatak vizije vlasnika i izostanak mjerljivih ciljeva za menadžment ne nameću nikakvu obvezu upraviteljima, pa je politička lojalnost i dalje ključni kriterij dolaska na položaj i opstanka na njemu, piše Sergej Abramov.

Strane komore: Njemačka, SAD i Austrija već drže više od 200.000 radnih mjesta u Hrvatskoj

Strane komore u Hrvatskoj tvrde da djeluju dvosmjerno. No uza sva pozitivna iskustva koja donose one su ponajprije eksponenti matičnih država i promicatelji vlastitih interesa. Više od 200.000 radnih mjesta u stranom vlasništvu te poluga turističkih dolazaka cementiraju njihovu snagu i utjecaj u Hrvatskoj, otkriva Vanja Figenwald.

Anka Mrak-Taritaš: Rast BDP-a Hrvatska temelji na slučajnosti, dobrim godinama i privatnoj inicijativi

S predsjednicom GLAS-a, stranke koja  prema istraživanju pulsa nacije osvaja 15,4 posto glasova birača, samo pet postotnih bodova manje od aktualnoga premijera razgovarala je Gordana Gelenčer.

Kako diše hrvatska startup scena,  veliki povratak vinil ploča i brojne druge zanimljive teme čekaju vas u novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera.

Svoj primjerak Lidera potražite na svim kioscima Tiska i iNovina.

 

24. travanj 2024 06:17