30. svibanj 2019.

U novom Lideru: Aplikacije koje biznis čine lakšim

TEMA BROJA 11 aplikacija koje biznis čine lakšim

Slack, Skype, Asana, Cloud, Trello, Evernote, Basecamp... neke su od brojnih aplikacija kojima se u posljednje vrijeme sve više služe poduzetnici i tvrtke za komunikaciju između zaposlenika, odjela, ali i s klijentima. Pojedine tvrtke osmislile aplikacije samo za internu uporabu. Više o njima pišu Kata Pranić i Jozo Knez.

Danko Bačelić U Bačeliću ​zaposlenicima omogućuju da od skladištara napreduju do direktora

Uspješna obiteljska tvrtka Bačelić, koja se bavi prodajom boja, lakova i alata, stalno ulaže u edukaciju 53 zaposlenih i njihov standard. Svjesni su da je teško naći i zadržati stručne zaposlenike, piše Aleksandra Brzić.

Jednodnevni turisti Sindikalni izleti vratili se u modu (ako su iz nje ikad i izašli)

Sindikalci putuju autobusom i cjenkaju se oko cijena ulaznica, smještaja i sličnog. Agencije zaobilaze u širokom luku, a usluge najčešće ugovaraju na temelju poznanstava, piše Željka Laslavić.

Koncesijski ugovori Koncesionari znaju cijeniti popustljivost države pri sklapanju ugovora

Priča o Istarskom ipsilonu i drugi primjeri koncesija na državnoj razini potežu pitanje nadzora, instrumenata i provedbe državnog interesa u koncesijskim ugovorima, a i usklađenosti uvjeta s državnim interesom, piše Vanja Figenwald.

Damir Bićanić, direktor Funderbeama SEE Na Funderbeamu se ne investira u ideje, već u ljude koji te ideje realiziraju

Tin Bašić razgovarao je s direktorom platforme za grupno investiranje o tome kako se ulaže na toj platformi.

Poljoprivredno zemljište Špekulanti se nasanjkali, cijene neće eksplodirati

Prije nego što je Hrvatska ušla u Europsku uniju, pojedini su špekulanti kupovali poljoprivredno zemljište na istoku zemlje od 3500 do 4000 eura po hektaru vjerujući da će stranci, nakon što im to bude omogućeno, pohrliti u Slavoniju. No prevarili su se, piše Edis Felić.

Kreativni opus umjetne inteligencije Algoritmi postali alat za ekspresna umjetnička djela

Neživ netko već sad sklada, piše tekstove, izvodi glazbu, pozira, dizajnira… odnosno bavi se svime onim lijepim, zabavnim i kreativnim za što su nas uvjeravali da će postati ljudska domena kad nas jednom roboti i pametni programi oslobode dosadnih zadataka, piše Vedran Harča.

Što smo još za vas pripremili pročitajte u novom broju Lidera. Možete i digitalno.