Aktualno
StoryEditor

U novom Lideru: Čuvajte se ‘crnih anđela‘ i kada brdo novca nose

25. Travanj 2019.

TEMA TJEDNA: Stipendiranje - Bez stipendija čak ni HNB ne može doći do matematičara

Kad čak ni Hrvatska narodna banka više ne može doći do potrebnih stručnih profila, onda znamo da je na hrvatskom tržištu rada vrag zbilja odnio šalu. A kad HNB čak ne može pronaći studente koji bi htjeli biti njegovi stipendisti, onda slobodno možemo reći da je situacija alarmantna, piše Kata Pranić.

Tamna strana startup-scene: Čuvajte se ‘crnih anđela‘ i kada brdo novca nose

Iako se o tome zasad još malo govori, startup scena ima i tamnu stranu. Postoje startupovi s lošom idejom, ali dobro uvježbanim PR nastupom, a postoje i investitori koji bi s malo uloženog novca za kratko vrijeme željeli postati milijunaši, piše Aleksandra Brzić.

Sukob interesa: Kako ostati čist u zemlji u kojoj svatko svakoga poznaje?

Nitko ne spori duboku ukorijenjenost korupcijskog djelovanja u ovoj državi i opravdanost sumnje u sukob interesa u mnogo slučajeva. No dojam je da je pravno riječ o konceptu jako podložnom interpretacijama prema kojem bi, da se još strože provodi, u sukobu interesa ubrzo bila cijela zemlja, piše Vanja Figenwald.

Novi studijski programi: Od 23 nova smjera s tehnologijom veze ima samo jedan

Zagrebačko sveučilište ove će jeseni biti bogatije za deset novih smjerova, od čega su četiri na Ekonomskom fakultetu i tri na Bogoslovnome. Jedino osječki Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija ove jeseni otvara novi studijski program potaknut razvojem tehnologije, piše Vedran Harča.

Noriaki Kano, konzultant za upravljanje kvalitetom: Osnovna kvaliteta nije dovoljna, kupac očekuje neočekivano

Noriaki Kano poznat je u svijetu kao ‘guru kvalitete‘. Taj pisac i konzultant za upravljanje kvalitetom u razgovoru s Jozom Knezom govorio je o tome što kupci očekuju.

Što smo još pripremili za vas otkrijte u novom broju tiskanog i digitalnog Lidera.

26. travanj 2024 21:15