07. ožujak 2019.

U novom Lideru: Fortenova - tko su zapravo novi vlasnici Agrokora?

Maksim Poletajev bit će na čelu ‘novog‘ Agrokora, koji od 1. travnja postaje Fortenova grupa, ekskluzivno doznaje Lider u novom 701. broju. Osim Poletajeva ruske financijske institucije imaju još dva predstavnika: Sergeja Volka, glavnog pregovarača Sberbanka, i Juliana Michaela Simmonsa, člana Nadzornog odbora također ruske VTB banke u Europi, piše Željka Laslavić.

TEMA BROJA: Digitalizacija: Munjevita transformacija tradicionalnih usluga

Više gotovo i nema uslužne djelatnosti koja nije zahvaćena promjenama koje je donijela digitalizacija. Banke otvaraju virtualne poslovnice, taksisti i frizeri imaju svoje aplikacije, kafići također. Možete li se uopće sjetiti ijedne tradicionalne usluge kojom se koristite na donedavno tradicionalan način?, piše Tin Bašić.

Anka Mrak Taritaš, predsjednica Glasa: Parafiskalni nameti nastaju brže nego što ih se uspije ukinuti ili smanjiti

U razgovoru s Vanjom Figenwaldom, Anka Mrak Taritaš govorila je o mogućnosti zajedničkog kandidata SDP-a i stranke Glas na predsjedničkim izborima sljedeće godine, kao i moguću kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba.

Poslovanje u 2018.: 89 kompanija s Burze prihode ukupno povećalo za samo 1,4 posto

Perjanice hrvatskoga gospodarstva lani su u prosjeku rasle sporije od BDP-a. Istodobno su znatno povećale dobit, u prosjeku za 23 posto, što upućuje na to da su optimirale poslovanje, ali razdoblje povoljnih vanjskih okolnosti nisu iskoristile za širenje tržišta, piše Ksenija Puškarić.

Lura grupa: Već je ožujak, a Luka Rajić još nije smijenio ni jednoga svog direktora

Direktori Rajićevih tvrtki u sastavu Lura grupe zasigurno se znoje jer nije baš jednostavno ispuniti ‘gazdina‘ očekivanja. Sudeći prema iskustvu iz prethodnih godina, netko bi morao otići i u ovoj godini, piše Edis Felić.

Što smo još za vas pripremili otkrijte u novom broju Lidera na kioscima Tiska i iNovina ili ga čitajte digitalno.