Aktualno
StoryEditor

U novom Lideru: Iseljenog Hrvata mora nadoknaditi deset novih turista

04. Travanj 2019.

Potrošnja: Svakog iseljenog Hrvata mora nadoknaditi deset novih turista

Nitko u Hrvatskoj još nije osjetio odljev dvjesto tisuća potrošača, a vjerojatno ga ne bismo osjetili ni da nas se odseli još toliko. Zbog rentijerske gospodarske politike u posljednjh dvadeset godina došli smo do točke u kojoj bez Hrvata možemo, ali bez turista ne možemo. No rast turizma ima golema ograničenja, piše Željka Laslavić.

TEMA TJEDNA: Majstori, majstori... Ne nabijaju visoku cijenu (samo) da bi zaradili, nego da bi vas odbili!

Vodoinstalateri, električari, soboslikari i svi ostali kućni majstori imaju toliko posla da se njihove usluge moraju čekati mjesecima. Ne odbijaju oni poslove, ali ako ih ne mogu prihvatiti zbog prezaposlenosti, dat će vam ponudu triput skuplju od očekivane. Naime, ne mogu pronaći radnike koji znaju raditi, piše Edis Felić.

Indeks nesreće: Objektivno nam nije tako loše, ali subjektivni je dojam porazan

Mnoga istraživanja pokazuju da smo izrazito pesimistična i nezadovoljna nacija, sklona vjerovati da se svugdje živi bolje nego u Hrvatskoj. Međutim, još ni jedno nije zabilježilo velik entuzijazam za promjenu takva stanja, piše Vanja Figenwald.

Split Tech City: U Splitu je odjednom toliko IT-ovaca da za nove više nema mjesta

U dvjestotinjak ICT tvrtki u Splitu trenutačno radi oko 1500 ljudi. Iako mediteranski način života i rada privlači i druge, svima nedostaje stručnjaka i uredskog prostora. Zato su neke od njih počele otvarati podružnice u Zagrebu, piše Aleksandar Tešić.

Vladimir Gnjidić, Metro C&C: Naš model individualizirane ponude kupcima nitko ne može kopirati

Transakcijski menadžment u trgovini je prošlost. Cijena više nije presudna, a ni dovoljna za postizanje održive konkurentske prednosti. Ključno je dubinski razumjeti potrebe kupca, izjavio je u intervjuu za Lider član Uprave tvrtke Metro Cash&Carry.

Botoks: Sve privlačniji za pomlađivanje, ali i za zaradu na njemu

Na brzorastuće tržište estetskih tretmana botoksom uključuje se sve širi krug osoba, zbog čega je sve teže prepoznati tko se time bavi legalno, a tko je u tom poslu ‘padobranac‘ koji od medicinskog ‘obrazovanja‘ ima samo brzopotezni tečaj, piše Kata Pranić.

Potražite novi broj na kioscima Tiska i iNovina ili ga čitajte digitalno.

27. travanj 2024 03:51