11. travanj 2019.

U novom Lideru: Istine i zablude o dodanoj vrijednosti

TEMA BROJA: Dodana vrijednost - Istine i zablude o tome kako poboljšati proizvod

Kad je riječ o strukturi proizvoda ili usluge, dodana je vrijednost ono što ste osmislili izvan standarda koje ti proizvodi ili usluge moraju sadržavati. Pritom inovacija može biti i pronalaženje novih načina kako poboljšati postojeće. Svaka ta novost, dakako, može se lijepo naplatiti, piše Željka Laslavić.

Duško Čorak, vlasnik tvrtke Inetec – Institut za nuklearnu energiju: Najteže mi je bilo uvjeriti mlade inženjere da mogu stvoriti najkvalitetniji proizvod na svijetu

Duško Čorak vrlo rijetko daje izjave za medije, a nikada dosad nije dao intervju. No pristao je za Lider ispričati kako je njegova tvrtka dobila najzahtjevniji posao na projektu ITER, međunarodnom termonuklearnom reaktoru, ukupne vrijednosti 22 milijarde eura. Intervju je vodila, Kata Pranić.

Fortenova: Počelo trgovanje vlasničkim udjelima, i to uz diskont do 80 posto

Jedan od glavnih faktora za prodaju novih instrumenata može biti to da je nekim tvrtkama prijeko potreban novac. Nije isključena ni opcija da i među samim suvlasnicima postoji želja da povećaju svoj udio kupovanjem novih instrumenata od drugih suvlasnika, piše Edis Felić.

Zvonimir Viduka, direktor tvrtke Altpro: Ulazak na novo tržište dug nam je i težak, ali nosi posao za dvadeset do trideset godina

Tin Bašić razgovarao je s direktorom tvrtke Altpro o širenju na strana tržišta u Indoneziji, Indiji i Kini, o ulaganjima, kao i o preprekama s kojima se suočavaju industrijski razvojni poduzetnici proizvođači u Hrvatskoj.

Novi materijali: Superheroji industrije 4.0 traže svoj adamantij

Jedna od novih sirovina čiji potencijali graniče s pričama iz ‘Zvjezdanih staza‘ jest grafen. Ne teži gotovo ništa, savitljiv je i proziran, neobično otporan, provodljiv i iznenađujuće jeftin za proizvodnju, grafen je sve što sirovine budućnosti obećavaju, piše Jozo Knez.

Što smo još za vas pripremili otkrijte u novom broju Lidera na kioscima Tiska i iNovina ili ga čitajte digitalno.