Aktualno
StoryEditor

U novom Lideru: Stakleni strop - samo menadžerima plaće ne rastu

28. Ožujak 2019.

TEMA TJEDNA: Nova recesija na vidiku - Ne budite nepripremljeni kad vam kriza opet pokuca na vrata

Svijet je u iščekivanju nove recesije, koja bi se mogla dogoditi već iduće godine, a tijekom koje će najviše stradati male i srednje tvrtke. Najvažnije je pripremiti se, redefinirati uloge prve i srednje linije menadžmenta koje će se pripremiti za krizu te definirati novu organizaciju u kojoj svatko zna svoju ulogu i zaduženja, piše Željka Laslavić.

Stakleni strop: Samo menadžerima plaće ne rastu

Menadžerske plaće u Hrvatskoj, kad je o domaćem kadru riječ, stagniraju na razinama uspostavljenima nakon krize. Kao da su dosegnule stakleni strop i dalje od toga ne ide, veće plaće domaći kadar kao da ne zaslužuje, piše Ksenija Puškarić.

Henning Tewes, predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska: Naša je Strategija ‘total video‘ – videosadržaji na svim dostupnim platformama

Ksenija Puškarić razgovarala je i s predsjednikom Uprave RTL Hrvatska Henningom Tewesom, povodom 15 godina te medijske kuće u zemlji. Tewes je preokrenuo poslovanje iz minusa i razvoj okrenuo prema digitalu.

Ingra: Čija god struja bio, Davor Štern neće dati da se Arena jeftino proda

Nagađalo se da je Štern postavljen za predsjednika Nadzornog odbora Ingre kako bi se izašlo ususret zagrebačkom gradonačelniku da Grad Zagreb kupi Arenu. No čini se da je Štern tu poziciju dobio iz upravo suprotnog razloga – da eventualnu prodaju Arene drži pod kontrolom, piše Edis Felić.

Revizori: PWC i Deloitte beru vrhnje sa Zagrebačke burze

Čak 23 revizorske kuće dijele posao revizije financijskih izvještaja 125 tvrtki čije su dionice izlistane na Zagrebačkoj burzi, no većini njih klijent je samo po jedna kompanija iz tog društva. Aposlutni vladari revizije u tim kompanijama dva su velika igrača – PricewaterhouseCoopers (PwC) i Deloitte, piše Tin Bašić.

Josip Srabotnak: Netko ipak mora držati lopatu i prljati ruke

Mnogi fakultetski obrazovani odlaze iz Hrvatske jer tu nema posla, a da se bave toplinskom izolacijom, odmah bi ih, kaže, zaposlio vlasnik i direktor Ravitere. Nedostatak kvalificiranih radnika velik je problem za poduzeće koje dvadeset godina prodaje i proizvodi industrijske peći i izolacijske materijale, piše Jozo Knez.

Potražite novi broj na kioscima Tiska i iNovina ili ga čitajte digitalno. Novi Lider dolazi s posebnim prilogom komKultura u kojem možete doznati sve o Danima komunikacija. Uz to pročitajte sve najnovije trendove industrije sastanaka u prilogu Kongresi i eventi.

24. travanj 2024 13:26