Aktualno
StoryEditor

U novom Lideru: Top 200 stranih menadžera u Hrvatskoj

16. Svibanj 2019.

TEMA BROJA Top 200 stranih menadžera u Hrvatskoj

U Hrvatskoj gotovo više nema branše u kojoj stranci nemaju primat, pa je logično da su u Hrvatsku doveli i svoje menadžere koji se u pravilu rotiraju po regiji. Stoga je i ovogodišnja Liderova rang-lista najmoćnijih dvjesto stranih menadžera, koji upravljaju sa 121 tvrtkom koje su u 2017. ukupno imale prihod od 185 milijardi kuna, mnogo drukčija od one otprije pet godina, piše Željka Laslavić. Doznajte tko je na listi!

Zgrabi matematičara Studenti su već rasprodani, preostaju samo gimnazijalci

Analitičnost, odlučivanje na temelju velike količine podataka, kritičko razmišljanje i algoritamski rad vještine su i znanja potrebni za sve više poslova. Banke, ICT tvrtke, teleoperatori, osiguravatelji i drugi vrbuju matematičare još za studija, a u posljednje vrijeme već i u matematičkim gimnazijama, piše Kata Pranić.

Predizborne kampanje Jedino što hrvatske političare povezuje s EU jest novac EU

Sredstva iz fondova EU jedina su tema koju hrvatske političke stranke mogu jasno povezati s izborima EU i toga se uglavnom slijepo drže. Ostale europske teme – budućnost EU, imigranti, terorizam, trgovinska politika, klima, digitalna sigurnost, ako se i spominju u izbornim programima, nisu u javnom diskursu, piše Ksenija Puškarić.

Maarten Verwey, šef EK-ove Službe za potporu strukturnim reformama Hrvatskoj pomažemo poboljšati okvir za restrukturiranje državnih poduzeća 

U Hrvatskoj postoji prostor za poboljšanje kvalitete javnih usluga. Poboljšanja su potrebna i obrazovnom sustavu kako bi tržište rada opremio potrebnim vještinama. Mnogo se može napraviti i za poboljšanje poslovne klime... No uvjet za našu potporu u tome jest da Vlada to od nas zatraži, kaže Verwey u razgovoru s Vanjom Figenwaldom.

Delt papir Povećanje izvoza zahtijeva novo ulaganje u proizvodnju

Kruno Kišak i Alen Krajačić prodali su distributersku tvrtku Tardi jer su željeli nešto proizvoditi. Sada proizvode, a sve više i pod vlastitim brendom Tubeless uspješno izvoze, upravo onaj asortiman profesionalne higijene koji su nekad uvozili, piše Vedran Harča.

Hrvoje Andabak Prelazak s inoksa na druge metale omogućio opstanak i rast Metal Techa

Tvrtka iz Sesveta specijalizirana za proizvodnju i montažu širokog asortimana proizvoda s fokusom na bravariju, metalne konstrukcije, pergole i zimske vrtove na hrvatskom tržištu posluje od 2003. Uspješno je realizirala više od sedam stotina projekata diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu – u Njemačkoj, Švicarskoj, Luksemburgu, Sloveniji i Rumunjskoj, piše Jozo Knez.

Rješenja za spašavanje svijeta Bioekonomija nas želi nahraniti kukcima i bakterijama

Istraživači i poduzetnici novoga kova reprogramiraju mikrobe da bi pojeli otrove, izliječili nas i uništili ugljikov dioksid, hranu proizvode od ličinki, crva i insekata, namještaj od gljiva… Misija im je spasiti čovječanstvo od sama sebe, piše Valentina Starčević.

Što smo još za vas pripremili pročitajte u novom broju Lidera. Možete i digitalno.

19. travanj 2024 14:12